Одличне вести из УЕФА: Црвеној звезди бонус-бодови за клупску листу!

УЕФА је променила и систем бодовања на основу којег одређује коефицијент лигама и клубовима
ФОТО: ФК Црвена звезда

Убудуће ће клубовима бити вредновани само сопствени резултати уз брисање националног коефицијента, осим ако је тај коефицијент мањи од 20 одсто од националног коефицијента.

Делује компликовано, али је заправо уступак слабијим земљама. Најјачи клубови неће више добијати екстра-коефицијент на снагу лиге, док ће, на пример, српским клубовима бити мање или ништа одузимано.

Ова промена ће направити веће разврставање између редовних и повремених учесника европских такмичења, што ће се највише одразити у жребу квалификација.

УЕФА је удовољила захтевима да освајачима европских такмичења додели и бонус-бодове.

Није објављено колико ће претходни освајачи евро-трофеја добити екстра-поена, али је сигурно да ће то Црвеној звезди, освајачу Купа шампина 1991, повећати коефицијент с којим ће почети такмичење.

Коментари31
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Hugo
Zvezda ce dobiti 4 boda ali ovaj koeficijent na koji se to dodaje je 10 year koeficijent. Nema veze sa ovim 5 year koeficijentom koji sluzi za zrebovanje. Ovaj 10 year sluzi samo za raspodelu novca. https://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method5/trank10-2018.html
Hugo
Ljudi ne dodaje se ovaj bonus na ovaj koeficijent u poslednjih 5 godina koji sluzi za odredjivanje nosioca i nenosioca u kvalifikacijama.. Bonus bodovi od titula se dodavaju samo na poseban koeficijent, tzv 10year koeficijent. Taj koeficijent se odnosi na uspehe u poslednjih 10 godina i njemu su dodali ovaj bonus od titula. Ali taj koeficijent uopste nema veze sa kvalifikacijama i odredjivanjem nosioca i nenosioca. On se samo gleda kad Uefa rasporedjuje novac od jednog dela zarade od Lige Sampiona i Lige Evrope. Dakle od ovoga Zvezda ce dobiti samo malo vise para i nista vise...
Hugo
Koliko ja znam postoje 2 klupska koeficijenta. Prvi oznacava uspehe u poslednjih 5 godina i taj koeficijent se uzima da bi se odredjivali nosioci i nenosioci u kvalifikacijama. Tu se nikada nije dodavao bonus od titula evropskog prvaka. Drugi koeficijent se odnosi na uspeh iz poslednjih 10 godina i on se uzima u obzir kada uefa rasporedjuje novac od jednog dela zarade u ligi sampiona i lige evrope. U taj koeficijent ulazi bonus od titula.
Marko
Jos kada bi UEFA bila prava pa da vidi kako su osvojene te titule.....Lazovi komunisti to im je jedina vrlina u dosadasnjem radu....
Pedja
Partizanov cuveni advokat vec sprema zalbu za UEFA, gde ce traziti posebne bodove za ucesce u finalu kupa sampiona. Pa, oni vec to racunaju kao trofej u njihovoj sali, sto su igrali finale.
Jos je ovde 1945.
Nadamo se, svi normalni, da ce nasi klubovi biti izbaceni iz Evrope na 10 godina dok se ne sredimo malo.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.