Бамби Тошић у интервјуу за руски "Спорт Експрес": Делије су Звездин 12. играч, са њима тим игра 15 одсто боље. Не могу на Маракану, ипак сам ја играч Партизана, то је нереално!

Елиминациона фаза Лиге Европе почеће утакмицом између Црвене звезде и московског ЦСКА у Београду, у уторак од 18 часова
ФОТО: В. Марковић

Зоран Бамби Тошић је за руске медије, без икакве дилеме, био најпозванији да процени шансе његовог бившег тима против велитог ривала екипе у којој сада наступа.

Бамби је дао занимљив интервју за руски „Спорт експрес“. Новинаре руског портала је најпре занимало хоће ли Тошић уживо пружити подршку својим бившим саиграчима?

- Волео бих да посматрам меч уживо. Али, мени је то заиста тешко као фудбалеру Партизана на стадиону Црвене звезде. Можда ћете разумети о чему причам ако вам кажем да је то исто као кад би фудбалер ЦСКА дошао на стадион Спартака. То је нереално – сликовито је објаснио Тошић.

Ако будете у сектору са гостујућим навијачима?

- Још нисам размишљао о томе. Али, хвала на сугестији (смех).

Миодраг Божовић, који је тренирао Црвену звезду, истакао је да ЦСКА никад раније није играо против тима који има такву подршку навијача.

- Слажем се са Божовићем. Он одлично зна о чему говори. Могу само да потврдим, такви су навијачи Црвене звезде и Партизана. Играо сам на многим стадионима, али такве атмосфере нема нигде, ни са чим се то не може упоредити. Фудбалери ЦСКА нису играли против тима који има такву подршку.

Озбиљан проблем за ЦСКА?

- ЦСКА је окупио искусне играче. Ако узимате у обзир само фудбалске квалитете, наравно да је Армија јача.

Зашто је УЕФА прво забранила Црвеној звезди да игра са навијачима, а потом је преиначила одлуку?

- Не знам. Али, ова одлука свакако иде на руку домаћинима. Уз празне трибине ЦСКА би био изразит фаворит. А сад није све тако једносмерно. Навијачи су заиста 12. Играч Црвене звезде, 50.000 њих ће им бити велика подршка. Знате ли у чему је особина ове болести?

У чему?

- На другим стадионима, свој тим на тај начин подржава само сектор са најватренијим навијачима. Овде је то случај са целим стадионом, сви 90 минута вичу, певају. Да ли разумете, сви!? Цео стадион!

ЦСКА дакле долази у пакао?

- Знате, таква подршка даје тиму више самопоуздања. У таквој атмосфери можете бити додатно охрабрени, дају вам крила. Ако ЦСКА преживи галаму у првих 15 минута, онда ће им свакако бити много лакше.

Може ли фудбалер као што је Вернблум да подлегне атмосфери?

- (Смех) Сигуран сам да ће се момци из ЦСКА оећати довољно комфорно на стадиону. Ако буду сложни, тешко их је изненадити. Још једна ствар, Црвена звезда са овом подршком, по правилу, игра 15 одсто боље него обично. А то може гостима да зада озбиљне потешкоће.

Да ли су вас момци из ЦСКА питали како је играти у таквој атмосфери?

- Не, нису ме звали. Али, отићи ћу у хотел, видећу их. Причаћемо и о томе.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mrdoje
Em sto cete da izgubite sa 0-2 em sto cete da pokisnete em sto cete da se pojedete ko mlad mesec.Hehehehe,,
Zuk
Bambi sto sejes defetizam svom bivsem klubu, Partizan nikada nije imao problema da im uzme bod ili pobedi.Realno CSKA je bolji i eliminisace Zvezdu jos danas.
@zuk
Da podsetim malo splicane: pre 2god,Katai-Vijeira,4 derbija 3 nase pobede 1 neresena, i kao slag na tortu cak PLUS 35 na tabeli ispred JSDa i osvojena titula nikad lakse... tako da PsssT!
ljubo
a to je kao dokaz neke vrednosti pa partizanu nij sviran penal 22g u derbijima mozda je i to dokaz kako smo 19g bili bez pobede na rajko mitic
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.