Почетна / Фудбал / Српски клубови у Европи

Партизан може и у први шешир, погледајте шта чека црно-беле и Звезду ако прође приликом жреба?

Партизан је завршио посао око пласмана у нокаут фазу Лиге Европе, Црвена звезда има добре шансе да им се придружи
ФОТО: Н. Неговановић

Иако је до краја такмичења по групама Лиге Европе остало још једно коло, већ сада можемо да се бавимо калкулацијама за жреб, а неке ствари су већ и познате.

Оно најважније, Партизан је обезбедио пласман у шеснаестину финала Лиге Европе, а Црвена звезда се приближила том циљу, победа против Келна, вероватно и бод из тог дуела значио би да ће оба вечита ривала дочекати европско пролеће.

Партизан ће у Кијеву против Динама имати шансу да победом освоји и прво место у групи, а то би значило да ће у први шешир приликом жреба, што би им вероватно донело и лакшег ривала.

Жреб за шеснаестину финала Лиге Европе ће бити одржан 11. децембра, а мечеви играни наредне године, 15. и 22. фебруара. Тимови ће приликом жреба бити подељени у два шешира.

У првом шеширу ће бити „повлашћени”, 12 победника група у Лиги Европе и четири боље рангирана трећепласирана тима из група Лиге шампиона.

У другом шеширу места ће се наћи за 16 „неповлашћених” екипа, 12 другопласираних из група Лиге Европе и четири лошија трећепласирана тима из група Лиге шампиона.

Први шешир:
Виљареал
Динамо Кијев/Партизан
Брага/Лудогорец
Милан
Аталанта/Лион
Шериф/Локомотива/Копенхаген
Стеауа/Плзењ
Арсенал
Салцбург
Остерсундс/Билбао
Лацио
Зенит/Сосиједад
Четири трећепласирана тима из ЛШ са већим бројем бодова
Други шешир:
Славија Праг/Астана
Динамо Кијев/Партизан
Лудогорец/Башакшехир
АЕК/Аустрија Беч/Ријека
Аталанта/Лион
Шериф/Локомотива/Копенхаген
Стеауа/Плзењ
Црвена звезда/Келн/БАТЕ
Марсеј/Коња/Гимараеш
Билбао/Зорја
Ница
Зенит/Сосиједад
Четири трећепласирана тима из ЛШ са мањим бројем бодова
Коментари19
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zvezdu? Ako prodje.
Zvezdu? Ako prodje, da bas, ako prodje, ali najverovatnije da ce Keln otici dalje, nece se oni lako predati, ili 0:1 ili 1:2, veoma moguce, pozdrav.
Bobbie
Citam hvalospeve po novinama i komentre citalaca i mislim se koga vi ljudi driblate.Jang Bojs, pa oni siptari, pa Bate Borisov, nikad slabiji Keln, sve same fudbalske velicine.Koga ste vi pobedili?Ekipe koje su pri dnu drugog po rangu takmicenje, pa sta bi ste radili da igrate Ligu Sampiona?Gde je srpski fudbal vidimo svakodnevno, ne trebaju nam novinari da nam ulepsavaju zivot.
papiga47
ostersund-partizan!!!!
Brazilac 11
Predstoji dva velika zadatka pred F.K.Partizan u 2017 : Pobeda protiv Dinama iz Kijeva i pobeda nad zvezdom. Ukoliko se to desi, bio bih veoma srećan.
Brazilac 11
Normalno.Zato se vrši odabir po svim osnovama: snaga, talenat medicinsko praćenje, pripreme, provere, itd.Ko to radi dobro, bude na 76.mestu rang liste :).Danas svi igraju fudbal.Velika je to politika i biznis i nije lako biti u prvih 100, ili prvih 50 ekipa.Međutim, ako strpljivo i pošteno radiš, moguće je dostići te visine.Svi mi radimo po 8, 10 i više sati svakodnevno i niko nas ne prati i ne brine kao što to rade sportski klubovi.To je jedan od glavnih razloga, a bio sam i ja neki sportista i dobro znam te što se mnogo "umaraju" i zašto se mnogo "umaraju".To ko Vam kaže, taj nešto skriva, neki problem.Svaki profesionalac može laganica da odigra 90 minuta svaki treći dan.Ukoliko mi ne verujete, gledajte na Tv-u druge evropske lige.Veliki klubovi "čuvaju"igrače samo kada igraju sa slabim ekipama i kada je moguće da se veliki i skupi igrač bezveze povredi.U svim ostalim slučajevima, cedi ih do poslednjeg eura. Pozdrav !
Ranko
Brazilac, druze, mene to ubija! Umor, prezasicenost i ostalo sto slusamo uglavnom od fudbalera sa ovih prostora. Nikako da shvatim da svi ostali u svetu mogu, a mi ne? Neka su i bolji, brzi, skuplji. Ali valjda fizicka spremnodt treba da bude ista?
Прикажи још одговора
Zuk
Svaka cast za neverovatnu borbenost istrajnost i pre svega znanje.Momci su zasluzili premije i sigurno ce ih dobiti.Pored svih muka koje su nas pratile ipak smo uspeli.Izvinjavam se Djukicu u svoje ime i mnogih koji su sumnjali u njegovu strucnost.Jang je za klasu jaci od Bate Borisova koji nije ono sto je bio.Sada da se dovedu nekoliko pojacanja koji prve razliku i da osvojimo duplu krunu kao prosle godine.Napred Partizan.
Brazilac 11
Jeste, u pravu si i hvala na čestitkama.F.K. Partizan je na 76.mestu rang lite i grabi da bude ispod 50.mesta, pa onda ispod 30.mesta itd.NAPRED PARTIZAN !!!
hehe Rajko.
malo si se presao, bolja od Partizana sigurno nije, jedino kad im se sa sudijama posreci, Partizan godinama bolji, ove samo ako srecna sudijska trojka pogura, ahahahahahahahaha
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.