Почетна / Фудбал / Српски клубови у Европи

Венгер: Звезда је велики клуб, одушевио ме интензитет њихове игре свих 90 минута

Арсенал је у 3. колу Х групе Лиге Европе у Београду савладао Црвену звезду 1:0 голом Оливијеа Жируа у 85. минуту
ФОТО: Н. Неговановић

Менаџер Арсенала био је обасут углавном питањима енглеских колега на конференцији за медије. Најпре је менаџер Тобџија говорио о комплетном утиску са меча.

- Веома тешка утакмица за наше играче, посебно због подршке коју је домаћи тим имао на врућем терену. Звезда је била добар тим, увек опасан из контранапада, а и Чех је у неколико наврата сјајно одбранио. Заслуге за победу припадају менталитету наше екипе, која је градила игру и резултат – рекао је Арсен Венгер.

Енглеске колеге је посебно занимало Венгерово мишљење о Жируу, који није у Премијер лиги успео да се избори за место стартера, али и о рековалесценту Дебишију, те о Вилширу који би по њиховом мишљењу требало да добије више шансе у Премијер лиги.

- Са Жируом је увек тако, увек може на махове да заблиста, да га нема нигде већи део меча, а да решава кад је тешко. Тако је било и сада. Презадовољан сам и Дебишијем, играо је ове сезоне само за тим до 23 године, ово је одлично за њега. Што се тиче Вилшира, не брините, добиће шансу у Премијер лиги.

Арсен Венгер је на Острву био на мети критика домаћих медија, пре свега због слабијих издања у Премијер лиги, посебно после пораза од Вотфорда. Али, менаџер лондонског тима није био мишљења да је због тога победа против црвено-белих имала додатну драж.

- Побеђује се кад се може. Утакмица је одлучена нашом одличном одбраном, а гол смо постигли зато што нисмо желели реми, све време смо ишли на победу.

Шансу у Београду добила су и тројица тинејџера, због чега је Венгер био посебно поносан:

- Тиме сам нарочито задовољан, ти момци имају по 18 година, а играли су одлично у овако врућој атмосфери.

Енглези су били очарани атмосфером на стадиону „Рајко Митић“, те нису пропустили прилику да упитају Венгера за коментар.

- Апсолутно фантастична атмофера! Црвена звезда је велики, огроман клуб, велике традиције. И што је најважније, овде људи познају фудбал.

Како сте видели игру Црвене звезде и шта вам се посебно свидело код домаћина?

- Звезда има врло компактан тим, посебан утисак на мене оставио је интензитет њихове игре Звезде, свих 90 минта. Искрено, нисам очекивао овако јак отпор, а Звезда је посебно била добра у транзицији, кад прелази из фазе одбране у фазу напад – за крај је Венгер нахвалио амбијент, али и тим црвено-белих.

Коментари17
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mosquito
Vengerova izjava je cista kurcoazija.
Dzoni
Sto volim da citam ovu sirotinju u dusi i fudbalski nepismene internet navijace koji gostuju na tudjim postovima..Gospodo, da li je tim rezervni ili ne , Zvezda je pokazala karakter i pritiskala jedan engleski tim 90 min i svaka im cast na tome.Veliki Arsenal je samo tri puta sutnuo ka golu i to govori da se tim moze nositi i sa velikanima..Jedino bi zamerio publici koja dolazi da gleda protivnicke timove a ne Zvezdu..Zvezda se bodri i na prvenstvenim utakmicama a i na manjim evropskim i tu se navijaci pokazuju koliko vole klub.Ovo je sve ostalo teatar
Sve se vraca
Ako pogledamo sanse Arsenal je bio blizi pobedi i zasluzeno pobedio. Ako pogledamo kako se Zvezda u Kenlu provukla, ali provukla setite se silnih sansi Kelna, e pa veceras nije bilo to srece. Ne moze uvek na srecu. Realno Zvezda ladno gubi od ovih u Londonu a jos ako igrali u jacem sastavu tesko se proci centar. Treba priznati da su i rezervisti bolji od Zvezde i to je to. A da, navikli Zvezdasi da im sviraju penale u u Kokeza ligi i sada se to sveti jer se cude zasto sudija nije svirao 2 penala.
Marko
Ali se ovaj ishvali,da im nebi 12 igraca sudije,bio bi remi ovako se hvale i na srecu postigli gol,sudija uplasio momke Zvezde nikad losiji sudija da djeli domacim igracima tolike zute,sramota za zapad i njihove pokvarene duse....
@Marko
Hajde ne lupaj, nije ovo JSL da sviraju izmisljene penale i ofsajde za zvezdu u svakom kolu. Ni reci o ofsajdu kod gola, prestanite lagati bar sebe ako nas ne mozeete,
ChMarakana
Treba kazniti Arsenal sto je izasao sa ovakvim timom. Ljudi plate kartu, dodju 400km daleko da gledaju Arsenal i Sanceza, Ozila, Kolasinca, Xaku, .....a oni dovedu rezerve i omladince. Sramota!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.