Почетна / Фудбал / Српски клубови у Европи

Спектакл у Београду, Арсенал долази на ноге Звезди, црвено-бели најављују изненађење (19 часова, САСТАВИ)

Дошао је и тај дан – стигао је Арсенал! Речи данас губе смисао, говориће дела. А, шта год да буду урадили ученици Владана Милојевића досадашњи успех неће моћи да падне у сенку
ФОТО: И. Веселинов
Црвена звезда – Арсенал (19 часова)
Стадион: „Рајко Митић”. Капацитет: 55.235. Судија: Беноа Бастиен. Помоћници: Хичам Закрани, Фредерик Агуест (сви Француска).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић, Савић, Ле Талек, Родић, Доналд, Крстичић, Срнић, Канга, Радоњић, Боаћи.
АРСЕНАЛ: Чех, Дебиши, Холдинг, Да Силва, Нелсон, Вилок, Елнени, Мајтленд-Најлс, Волкот, Жиру, Вилшир.

 

Гостовање реномираног противника, најзвучнијег учесника групне фазе Лиге Европе, прилика је да се целокупна црвено-бела фудбалска јавност покаже на делу, навијачи, фудбалери и стручни штаб. Милојевић, пред најтежи тест, најављује:

Очекује нас спектакл! Долази једна од најбољих светских екипа, члан најквалитетније европске лиге и узбуђени смо због тога. Комплетна јавност у региону од жреба ишчекује ову утакмицу, па су са разлогом интересовање и еуфорија осетни. Звезди су потребни овакви дуели, јер нас дуго није било на европској сцени иако по историји не заостајемо за Арсеналом.

Да ли је екипа спремна за данашњи празник фудбала у Љутице Богдана 1а?

Ривал игра леп, модеран фудбал. Гледаћемо да се супротставимо на најбољи начин. Нисмо имали посебну припрему за ову утакмицу, верујем у играче и додатни мотив није био потребан. Стадион ће бити пун, не обећавамо било шта, али је сигурно да ћемо дати све од себе. Видећемо на крају који ће бити резултат.

Арсенал је на последња три гостовања поражен. Против Вотфорда је било очигледно да се не носе лако с притиском. Надате ли се да пуна Маракана може да буде терет за лондонски клуб под којим би подлегли?

Довољно су искусна екипа да би били тако лако уздрмани. Не би требало сметнути са ума да су поразе доживели у Премијер лиги, потпуно другачијем такмичењу од Лиге Европе. На интернационалној сцени са лакоћом су победили БАТЕ Борисов у Белорусији и са максималним учинком, растерећени дошли у Београд. Сигурно да ће атмосфера бити врела, а колико ће то њима правити проблем – не знам. Свакако да бих волео да им пуне трибине направе проблем.

Постоје најаве да ће Арсенал у комбинованом саставу изаћи на мегдан. Потцењује ли на тај начин Црвену звезду?

Арсен Венгер не потцењује ниједног ривала. Има своју филозофију и разлог због којег разиграва одређене играче. Такмиче се на више фронтова, од којих се не зна који је тежи. Купови, Премијер лига, Лига Европе... Која год једанаесторица гостујућих играча данас буду изашла на терен представљаће моћан тим.

Звезда је парирала БАТЕ Борисову 90 минута, али је против Келна након сат времена игре препустила реч ривалу. Колико је екипа спремна да се надмеће са најјачим противником у групи?

Видећемо на терену. Из те перспективе после 90, па 60 минута, рекло би се једно полувреме! Шалу на страну, да би се стекла реална слика потребно је сагледати детаље. Статистика говори у нашу корист, много зависи и од плана који будемо осмислили. Није ово индивидуални спорт у којем сами трчите 100 метара. Постоје и други фактори попут противника, психологије, физичке припремљености, тактике...

Гол који је Душан Савић постигао у Лондону један је од најлепших у клупској историји. Да ли сте уигравали исту акцију за данашњу утакмицу?

Нисмо увежбавали. Али ако је тата гол дао тад, нека сад и син буде стрелац. Слажем се да је гол леп, а успех за поштовање.

Играчи из легендарне генерације која је 1978. године елиминисала Арсенал пружили су вам подршку. Колико вам то значи?

Веома, зато и јесу легенде клуба. Драго ми је што показују велику количину оптимизма и позитивне енергије. Поносимо се њима.

Коментари17
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Otprilike
Posle prvog primljenog gola ufrcice se zvezda, pa ce jos par komada porimiti, veoma realno, ipak je to Arsenal, izuzev da zaigraju sa nekim slabijim sastavom da ove bolje sacuvaju za englesku ligu za vikend. pozdrav.
MX.
Samo napred Zvezdo moja! Nema razloga za strah uopste. Ako je Votford uspeo da ih pobedi i to posle preokreta,mozemo i mi.Ako je Celsi senzacionalno porazen od Kristal Palasa,jos je sampion Engleske,imamo i mi pravo na nadu.Pobedom dobijamo puno,puno,a remi je takodje puna kapa. 2:1 za Zvezdu...Kanga i Boaci. Ezil za Arsenal. Ne zaboravite da je i Dinamo iz Zagreba prosle sezone pobedio s 2:1 Arsenal u Zagrebu i to njihov prvi tim.
Marko
Grobari nesto spominju C tim...drugari, i F tim (petlici) Arsenala su bolji od Vaseg vecerasnjeg protivnika (koji ce uzgread da Vas napuni). Spremajte maramice veceras..
Zuk
Kvote za pobedu Arsenala su niske zato nudim pomoc komsijama ako vec moraju da izgube neka uzmu neku paru.Za rezultat 1-4 kvota je 30.Ulozite 50 evra i dobijate 1500. Ovo vam je stoposto sigurno.
Sima sever
Ocekujem tri razlike za nas.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.