Почетна / Фудбал / Српски клубови у Европи

Партизан у Елбасану тражи победу за пласман у шеснаестину финала Лиге Европе (четвртак, 21,05 часова, САСТАВИ)

Предстоји нам меч за наше европске амбиције. Изоловали смо екипу од нефудбалских ствари, мислимо само како да победимо – рекао је Мирослав Ђукић, тренер Партизана
ФОТО: Ројтерс
Скендербег – Партизан (21,05 часова)
Стадион: „Елбасан арена”. Капацитет: 12.342. Судија: Данијел Стефански. Помоћници: Марсин Боњек, Давид Игор Голис (сви из Пољске).
СКЕНДЕРБЕГ: Шехи, Ванђели, Радаш, Јашаница, Мици, Музака, Љиљај, Џејмс, Таку, Сове, Дита.
ПАРТИЗАН: Стојковић, Вулићевић, Н. Р. Милетић, Митровић, Н. Г. Милетић, Евертон, Јевтовић, Тошић, Сума, Јанковић, Тавамба.

 

У земљи упамћеној по неуспеху генерације Партизана од пре три деценије (пораз од Фљамуртарија и у реваншу елиминација из Купа УЕФА), црно-бели против Скендербега желе да себи отворе пут ка шеснаестини финала Лиге Европе.

Ништа није исто као те 1987: Парни ваљак не гостује у Валони, већ у Елбасану, противник није Фљамуртари, тим који је крајем осамдесетих намучио и Барселону, а и систем такмичења омогућава да се и после кикса задржи нада у крајњи успех.

Старији љубитељи фудбала памте бламажу чете Фахрудина Јусуфија састављене од Милка Ђуровског, Небојше Вучићевића, Горана Стевановића... и не желе да се историја понови.

Млађи, полетни, максимално мотивисани изабраници Мирослава Ђукића желе да избришу минусе зарађене у другом полувремену против кијевског Динама и већ вечерас наговесте да би могли да буду друга генерација у последњих деценију и по са избореним пласманом у нокаут фазу.

Ђукић је тренер офанзивног опредељења. Отворена игра није црно-белима ове сезоне доносила увек успехе, али од опредељења нико лако не одустаје.

Сигурно да ћемо, као и на сваком гостовању, јуришати на победу. Свесни смо да ће нам се супротставити добра, такмичарска, чврста, агресивна екипе, која хоће да се надиграва. Имамо велике амбиције, знамо да нам је утакмица у Елбасану круцијална у плановима да презимимо у Европи. Било би идеално уколико бисмо освојили свих шест бодова у дуелима са Скендербегом. Знамо да неће бити лако, али борићемо се да тако буде. Покушаћемо да прво да победимо у Елбасану и онда направимо план како да три бода против истог ривала освојимо и у Београду.

Црно-белима одговара офанзиван противник. Видеотон је не часећи часа силовито кренуо ка мрежи Партизана у Фелшуту, у плеј-офу за Лигу Европе. Ђукићев тим максимално је искористио простор за контранападе.

Домаћин ће бити агресиван, као и против Јанг бојса. Албански тим је навикао да има лопту, доминира. Без обзира на њихов приступ покушаћемо да се наметнемо, да им узмемо лопту, натерамо ривала да доживљава нешто што не воли, на шта није навикао. Ако у томе успемо, биће веома добро по нас.

Незаобилазна тема је политичка тензија због сукоба Срба и Албанаца на Косову и Метохији. Квалификациона утакмица репрезентација у Хумској 14. октобра 2014. прекинута је због дрона са заставом „Велике Албаније”. Пре две године Орлови су уз велике мере безбедности имали услове да нормално играју у Елбасану.

На сваком гостовању у Европи играмо у непријатељској атмосфери. Сигурно да ће утакмица против Скендербега носити са собом велики набој. Требало би да се искључимо из тога, мислимо само на фудбал, побеђују екипе које успеју да се фокусирају на игру.

Ђукић је уверен да је успео да изолује екипу од свих прича везаних за гостовање у Албанији.

Свесни смо да би требало само да размишљамо о фудбалу, да је то једини прави начин, све остало не води ничему. Нисмо дошли овде да водимо политику, нити да решавамо прошлост, садашњост и будућност, већ нам је циљ да играмо фудбал.

Коментари13
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ЦзвРС
најтеже је Vokrri-ју, код једних сународник, код других легенда. Ко год изгуби-његови.
Karlo Veliki @ CzvRS
Ako ti je bas stalo ne mora ko izgubi vec ko pobedi..
LOTR
Kako ce protiv brace?Mozda ce imati zajednicko navijanje,OLJE OLJE OLJE ..
Zuk
Lotr, kada bude u Rajkovoj rupi 0-5 bicete tebi olje.
Ranko
Ajde da vceceras bude prva pobeda u grupi. Bilo bi idealno da Dinamo pobedi Svajcarce, a mi ove. Nece biti lako, jer mi ne igramo na zeljenom nivou. I pored toga, ocekujem da nas Skenderbeg napadne, jer i njima treba pobeda, a da mi iz kontre damo prvi gol. Ako tako bude, onda posle pametno, bez srljanja, ali ne kukavicki! Ajmo Crno-Beli! Sto se Zvezde tice, iako je Arsenal veliki favorit, svasta moze da bude. Milojevic zna posao za razliku od Djukica i ne bi me iznendilo da bude remi. Arsenal jeste jaca ekipa. Uz dobru taktiku i maksimalnu koncentraciju, to nista ne mora da znaci. Videcemo sve veceras.
Радин уместо Јевтовића
Спор, увек трчкара негде иза лопте...
Ogi
Osim skoka jevtović nema ništa drugo. Nama treba agresija i brzina na sredini terena.
Toki i Bari
neko sa slavnim arsenalom i bajernom... a neko sa fljamurtarijem i skenderbegom! Toliko o tome ko je KlasA u evropskom fudbalu bio i uvek bice koliko god godina da prodje!
hehe
Spremi se za Arsenal golova u Zvezdinoj mrezi, i blamazu, bolje gledaj nesto drugo na tv,, caooos. Toki i Bari Zvezdi ce arsenal reviju golova da popdari, sve je moguce pa i to. Napred Partizan.
Pjer
Oavj Skenderbeg je izbacip zagrebački Dinamo, ekipu sa kojim se Zvezda ljubila 50 godina u staroj Jugi. Bratski klubovi.
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.