Филип Младеновић играо за Звезду, БАТЕ и Келн: Црвено-бели у најбољој форми

Црвеној звезди, БАТЕ Борисову и Келну није заједничко само што ће од сутра да се надмећу у групи Х Лиге Европе, него и што је њихове дресове носио исти играч – Филип Младеновић
ФОТО: Н. Неговановић, ФК БАТЕ, ФК Келн

Чачанин Филип Младеновић је после одласка са Маракане потписао за белоруски клуб, одличним играма у Лиги шампиона дошао је до уговора у Немачкој, сада је члан Стандарда.

Са осмехом је у Белгији Младеновић дочекао расплет на жребу за Лигу Европе, једва чека да такмичење почне.

Невероватна група! Ко би рекао да ће да се сретну три моја бивша клуба, фудбал је чудо шта све може да режира – коментарише из Лијежа Филип Младеновић.

Ко ће у шеснаестину финала?

Тешко питање. Арсенал је фаворит, остале три екипе имају подједнаке шансе да оду даље. Пресудиће нијансе, незахвално је да се процењује ко би могао да се издвоји.

БАТЕ има велико интернационално искуство у последњој деценији?

То може да буде предност, али не мора ништа да значи. Навикли су на велике утакмице, међутим, нико није непобедив.

Белоруски клуб је познат и по томе што не мења често фудбалере?

Већина момака је ту и из времена кад сам ја играо. На пријатељском мечу Црвене звезде и БАТЕ Борисова, Милуновић је био на проби. Сада је један од главних адута, ту је већу трећу сезону.

Да ли вас је изненадило што БАТЕ није лидер белоруског шампионата?

Очекујем да буду шампиони, јер сигурно имају најбољу екипу у Белорусији. Прошао је период кад су били под тензијом да уђу у Лигу шампиона или Лигу Европе, затим су савладали директног конкурента за титулу Шахтјор са 4:0. Верујем да ће да дођу до трофеја, али никад се не зна...

Ко је највећа претња Црвеној звезди?

БАТЕ нема звезде, једино је то био Хлеб. Јаки су као екипа, видели сте како смо елиминисали Партизан пре две године, тада сам био и ја у тиму. Знају да играју на резултата, стекли су рутину и искуство. Родионов је дуго у шпицу, увек је незгодан. Иванић се одлично уклопио, у форми је.

У Келну је већина ваших бивших саиграча?

Скоро сви су ту. Келн ретко мења тим. Отишао је шпиц Модест, тешко је наћи замену за таквог голгетера и ту сада тањи у односу на прошлу сезону. Рекао сам и за немачке медије да их чека тешка сезона, у никад јачој Бундес лиги. Вратили су се великани Штутгарт и Хановер.

Келн је под притиском?

Огромним! Лоше је стартовао у лиги, сада иде Арсеналу, па Дортмунду. Тешко им је на три фронта.

Који су најјачи адути Келна?

Попут БАТЕ Борисова, Келн је без звезда. Хектор је репрезентативац Немачке и играч за респект, али није неко кога би требало да се плаше у Звезди. Тимска игра је Немцима основна карактеристика.

Како вам делује Црвена звезда?

Ако настави да игра као у квалификацијама и остане у оваквој форми, има најбоље шансе да се пласира заједно са Арсеналом у шеснаестину финала. Тренутно је тако.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Gile
Ficko,znaci dogodine ides u Arsenal!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.