Партизану Звезда крчи пут до Лиге Европе!

Партизан је у првом мечу трећег кола квалификација за пласман у Лигу шампиона у Хумској поражен од Олимпијакоса (1:3)
ФОТО: В. Марковић

Резултат првог меча између Партизана и Олимпијакоса јасно говори да би само чудо у реванш мечу у Пиреју могло да остави црно-беле у конкуренцији за такмичење у Лиги шампиона.

Под том претпоставком, шампиону Србије би остала борба за утешну награду, пласман у Лигу Европе, у случају извесне елиминације од Олимпијакоса, Партизан би играо у плеј-оф рунди квалификација за друго по рангу европско такмичење.

Испред Партизана би сигурно били поражени из мечева:

Астана/Легија

Динамо Кијев/Јанг Бојс

Ајакс/Ница

Стеауа/Плзењ

А ту би већ много зависило од жреба. Партизан је са коефицијентом 16,075 у групи тимова који су између потенцијалних повлашћених и неповлашћених тимова у плеј-офу за Лигу Европе. Понављамо, све под претпоставком елиминације од Олимпијакоса.

У овој рунди учешће ће узети 44 тима, дакле по 22 ће се наћи у оба шешира приликом жреба. Из треће рунде квалификација за Лигу шампиона у плеј-оф Лиге Европе преселиће се 15 тимова, десет из „стазе шампиона“ и пет из „стазе пратилаца“.

Дакле, Партизан би за статус повлашћеног тима у последњој рунди пред групну фазу Лиге Европе, морао да има бољи коефицијент од 22 тима. За сада је једно сигурно, црно-бели ће, без обзира на исходе мечева бити бољи од десет, а лошији од четири тима.

Партизан би сигурно био испред победника мечева:

Млада Болеслав/Скендербег

Тракаи/Шкендија

АЕК Ларнака/Динамо Минск

Остерсундс/Фола Еш

Судува/Сион

Утрехт/Лех

Ботев/Маритимо

Брондби/Хајдук Сплит

Панатинаикос/Габала

Абердин/Аполон

Остало је све у домену нагађања. Што се тиче резултата из треће рунде квалификација за пласман у Лигу шампиона, они нису ишли на руку Партизану.

Пред елиминацијом и селидбом у плеј-оф за Лигу Европе су фаворити у тим мечевима, са већим коефицијентом од српског првака: БАТЕ Борисов, Копенхаген, Легија, Салцбург, Лудогорец, АПОЕЛ, Бриж...

Партизан би у плеј-офу за Лигу Европе чекао поражене из квалификација за ЛШ:

Салцбург/Ријека (први меч 1:1)

Хапоел Бер Шева/Лудогорец (2:0)

АПОЕЛ/Виторул (0:1)

Марибор/Хафнафјордур (1:0)

Селтик/Розенборг (0:0)

Бриж/Басакшехир (3:3)

Карабаг/Шериф (0:0)

Славија Праг/БАТЕ Борисов (1:0)

ЦСКА Москва/АЕК (2:0)

Вардар/Копенхаген (1:0)

Напомена: Болдовани су тимови који имају већи коефицијент од Партизана. Ово су парова из трећег кола квалификација за Лигу шампиона, поражени ће се преселити у плеј-оф рунду за Лигу Европе.

Слика није претерано јаснија после првих мечева треће рунде квалификација за пласман у Лигу Европе. Од фаворита, односно екипа које имају бољи коефицијент од Партизана, лоше резултате имају ПСВ, Ген и – Спарта из Прага.

За Партизан би било сјајно да Црвена звезда елиминише чешки тим, а није немогуће да их баш тај резултат погура међу повлашћене тимове!

Партизан би у плеј-офу за Лигу Европе чекао победнике из квалификација за ЛЕ:

ПАОК/Олимпик Доњецк (1:1)

Макаби Тел Авив/Паниониос (1:0)

АИК Стокхолм/Брага (1:1)

Краснодар/Лингби (2:1)

ПСВ/Осијек (0:1)

Штурм/Фенербахче (2:1)

Астра/Олександрија (0:0)

Динамо Букурешт/Билбао (1:1)

Бнеи Јехуда/Зенит (0:2)

Арка/Мидтјиланд (3:2)

Крајова/Милан (0:1)

Бордо/Видеотон (2:1)

Црвена звезда/Спарта Праг (2:0)

Гент/Алтах (1:1)

Динамо Загреб/Од Гренланд (2:1)

Марсеј/Остенде (4:2)

Аустрија Беч/АЕЛ Лимасол (0:0)

Евертон/Ружомберок (1:0)

Фрајбург/Домжале (1:0)

Напомена: Болдовани су тимови који имају већи коефицијент од Партизана. Ово су парови из треће рунде квалификација за Лигу Европе, а у плеј-оф ће победници тих двомеча.

Коментари22
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Marko
Partizanu pomazu,partizani sa Zvezdom u provakiju,to je 10 g.Partizan ljubomoran ...i pokvareni lopovi....
Joca
A sta ako prodje Olimpijakos, onda je nosilac u plejofu
uzicanin
Uvek je slabiji zrtvovan za rad jaceg,to je vazda bilo i bice!
Mateja
Bez jake zvezde nema ni jakog partizana
he
Tesko ce Sparta ispasti. 2-0 je najnepovoljniji rezultat. Posle 2-0, vrlo cesto ide 2-6 :)

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.