Почетна / Фудбал / Српски клубови у Европи

Црвена звезда није блистала, али рутински одрадила посао против Иртиша (ФОТО, ВИДЕО)

Црвена звезда је искористила позитиван резултат из првог меча у Павлодару, где је ремизирала против Иртиша – 1:1, у Београду је славила са 2:0
ФОТО: Н. Неговановић
Црвена звезда – Иртиш 2:0 (1:0)
Стрелци: 1:0 – Доналд у 9, 2:0 – Срнић у 76. минуту.
Стадион: „Рајко Митић”. Гледалаца: око 22.000. Судија: Сан Федаји. Помоћници: Стефан Де Алмеида и Кармине Санђовани (сви Швајцарска). Жути картони: Стојковић, Срнић, Ле Талек (Црвена звезда), Живковић (Иртиш).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Манојловић, Анђелковић, Ле Талек, Савић, Стојковић, Доналд (од 90+1. Рачић), Јовичић, Канга, Рикардињо (од 72. Руиз), Срнић (од 81. Пешић), Боаћи.
ИРТИШ: Лориа, Кислицин (од 65. Дарабајев), Стаменковић, Маслаћ, Даутов, Живковић, Калинин, Антонио, Гетеријев (од 82. Фофана), Фонсека (од 84. Попов), Бугаев.

 

Црвена звезда ће играти у трећој рунди квалификација за пласман у Лигу Европе, против Спарте из Прага. Црвено-бели су у реваншу надиграли иртиш у не претерано квалитетном мечу, али најбитнији је био пласман у наредно коло.

Да је тешко ослободити се навика из српског фудбала и поред одласка у иностранство, видели смо у шестом минуту.

Филип Стојковић је изгубио лопту на половини ривала, далеко је то било од опасне ситуације за Звезду, али је десни бек црвено-белих начинио груб прекршај, заслужено је добио жути картон. И до краја сусрета мораће да буде изузетно опрезан!

У деветом минуту прва прилика за домаће, после прекршаја Даутова на Канги. Слободан ударац искоса са леве стране, са око 20 метара, извео је Мичел Доналд, било је то филигрански прецизно – 1:0.

Одлична акција Црвене звезде у 19. минуту са врло лошом завршницом. Прошао је Стојковић по десној страни, ушао у шеснаестерац, упутио одличан повратни пас ка Срнићу, али је овај из врло добре позиције очајно шутирао, далеко од гола Иртиша.

Само минут касније још један покушај домаћина, Рикардињо је додао до Канге, а Габонац је врло добро шутирао отприлике са места одакле је Доналд погодио из слободног ударца, али је лопта отишла за мало изнад пречке.

Два минута касније одлична прилика за Звезду, која је могла да стекне капиталну предност. Канга је са своје половине прелепо проиграо Боаћија, црвено-бели су били у ситуацији „два на један”, али центарфор домаћих није успео да проигра усамљеног Анђелковића, погодио је у пету Даутова!

Имао је Славољуб Срнић још један покушај, у 30. минут, далеко бољи него претходни. Овога пута је шутирао са око 20 метара, голман Иртиша Лориа погледом је испратио лопту која је отишла неколико сантиметара поред његовог гола.

Пет минута потом најбоља прилика за госте, после продора по левој страни и центаршута лопта је дошла до Фонсеке, који је срећом није најбоље захватио, а био је у сјајној позицији.

У буквално последњим секундама првог полувремена имала је Звезда покушај, Боаћи је додао до Канге, а овај шутирао са 18 метара, али право у Лорију.

Чини се да почетак другог личи на крај првог полувремена. Није Црвена звезда онако добра као на старту меча, Иртиш покушава да запрети, али и даље је то далеко до опасног.

У 50. минуту ударац из велике удаљености, са више од 30 метара, опробао је Калинин, али је био прилично непрецизан.

Најбољу прилику у наставку Звезда је имала у 61. минуту. Разређена је била одбрана Иртиша, Стојковић је то искористио, преварио чувара, додао до Канге, а овај је са 20 метара погодио спољни део мреже за уздахе навијача.

Минут касније напокон је Рикардињо показао зашто ј доведен у Звезду. Магично је проиграо Боаћија, овај је покушао да упосли саиграча, лопту је покупио Живковић и пребацио је преко свог гола.

Делије су одахнуле у 76. минуту. Прошао је по левој страни одлично Бранко Јовичић, вукао лопту скоро до гол-аут линије, потом феноменално проиграо Срнића, а овоме није било тешко да савлада Лориу – 2:0.

До краја меча није било превише узбуђења, а делије су аплаузом поздравиле и најскупље појачање овог лета, центарфора Александра Пешића.

Коментари22
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

neko
Moćni Kairat ispao od Skendera..za ove niko čuo nije sem njih samih i njihovih bližih rođaka..Al lepše je živeti u lažima kao neki...
Neko ko voli da brlja po UEFA pravilniku
Sve do predposlednjeg kola kvalifikacija za LE ili LŠ, tj. sledeceg kola, se dobija 1 bod za pobedu, a 1/2 boda za neresen rezultat. Poslednje kolo kvalifikacija donosi 2 boda za pobedu, a 1 za neresen rezultat i tako je sve do kraja takmicenja. Dobijaju se posebno i bodovi za ulazak u grupnu fazu, zatim u nokaut fazu, kao i za osvajanje LE ili LŠ. Sve u svemu jedan klub moze maksimalno da osvoji oko 40 bodova u jednoj sezoni, ali da sve protivnike pokida! Pozdrav
Mislim
Bod za pobedu, pola boda za nerešeno.
Прикажи још одговора
napokon
DOBAE ČLANAK.. Zvezda je proša dalje i to je dobro i to je to.Igra prosečna a nisammogao da slišam onog komentatora( SPEKTAKULARAN PRVI GOL ZVEZDE A GOL JE LEP NARAVNO ALI JE ČISTA GREŠKA GOLMANA. VIDEĆEMO SLDEĆU UTAKMICU
misa tumbas
ne umanjavam Zvezdin uspeh ali ovi mucenici bi ispali iz nase super lige. Lucani I Surdulica imaju vise kreativnosti I znanja od ovih.
FkpCascais
Cestitam! Kako je Jovicic vukao loptu i asistirao, sjajno. Ajmo bre, i jedni i drugi bodove za SRBIJU da skupljamo i da pokazemo Evropi da barem dva nam najbolja kluba ipak vrede... ovi ostali da se pokriju po usima. Mladost iz Lucana bolja od njih a Mladost pretucena u oba meca od ekipe koje je nako njih Luksemburski klub nakantao sa 4 : 1. Sta dalje reci...
JA
Kakvi bre bodovi za Srbiju, to je potpuno nebitno i veoma mali deo ukupnog koeficijenta klubova. Za PFC i CZ bi realno bilo najbolje da samo 2 tima is Srbije igraju Evropu, ili bar 3 jer se sve osvojeno deli na ukupuan br ucesnika, tako da su to mrvice na ionako tanak koeficijent oba kluba.
Svaka čast
U Evropi navijam za sve naše klubove, pa i za Crvenu zvezdu, iako sam okoreli partizanovac. U prvenstvu da ne nameštate utakmice i da ne pritiskate sudije kao prošle sezone jer time unistavate ovaj nas već dovoljno napaćeni fudbal, i nek pobedi bolji onda.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.