Партизан под Горицом крчи пут ка Пиреју и Лиги шампиона (уторак, 20,45 часова, САСТАВИ)

У оваквим утакмицама дефинитивно може да пресуди став екипе. Нисмо дошли да се бранимо – истакао је шеф струке црно-белих
ФОТО: В. Ракочевић
Будућност – Партизан (20,45 часова, ТВ Арена спорт 1)
Стадион под Горицом. Капацитет: 15.230. Судија: Рои Реинсхреибер. Помоћници: Амихај Мозес и Давид Морхаим (сви Израел).
БУДУЋНОСТ: Мијатовић, Распоповић, Симовић, Митровић, Тучевић, Терзић, Хочко, Мирковић, Пејаковић, Никач, Влаисављевић. Тренер: Драган Кажић.
ПАРТИЗАН: Кљајић, Вулићевић, Ћирковић, Остојић, Н. Г. Милетић, Евертон, Косовић, Јанковић, Леонардо, Ђуричковић, Ђурђевић. Тренер: Мирослав Ђукић.

 

Будућност – Партизан: део други. Премијерни, пре седам дана у Београду, окончан је тријумфом црно-белих – 2:0.

Реванш у Подгорици, прилика за нови спектакл, са огромним улогом, знатно већег домета од регионалне потврде вредности, пласманом у треће коло квалификација за Лигу шампиона и избореним дуелом с грчким Олимпијакосом.

Првак Србије, уверен у већи квалитет, намерава вечерас да га демонстрира и у главном граду Црне Горе и оправда статус апсолутног фаворита, пришивеног одмах по спуштању завесе на жреб у Ниону.

Тренер Мирослав Ђукић на синоћњој конференцији у Подгорици, у друштву узданице на средини терена, Небојше Косовића, пун лепих речи на рачун ривала и оптимизма оличеног у нади у још једно славље против Будућности:

Шта може да пресуди у оваквим утакмицама? Дефинитивно, став екипе! Улазимо у меч с позитивним, као да је 0:0. Желимо да победимо, никако с приступом да се бранимо. Знамо да још ништа није решено, али тријумфом хоћемо да покажемо да смо озбиљна екипа – истакао је шеф струке Партизана, некада један од најбољих дефанзиваца које је бивша Југославија имала.

Ђукић верује у другачију утакмицу од оне на Топчидерском брду и у офанзивнији изглед вечерашњег ривала:

Будућност ће морати да се отвори више него у Београду, када је чекала нашу грешку и вребала шансу из контранапада. Биће више простора за нас, тако да ће да буде различита утакмица од претходне. Ни ми нисмо дошли у Подгорицу да се бранимо, камоли чувамо почетни резултат, играћемо као што то Партизан увек чини, офанзивно, водићемо игру. Противник мора од првог тренутка да схвати да ће да му буде тешко.

Проверени стручњак је из свих углова скенирао врлине и мане плаво–белих:

Будућност има индивидуалних квалитета, али су, пре свега, у Београду показали да су добар тим и јаки као колектив. У првом полувремену имали смо проблем да пронађемо простор и да им направимо шансу. У наставку сусрета је, ипак, све дошло на своје.

Судећи по последњем београдском тренингу, Партизан ће се аудиторијуму на стадиону под Горицом представити у измењеном тиму у односу на овосезонску премијеру. Немању Михајловића и Леандреа Тавамбу одмениће Петар Ђуричковић и Леонардо да Силва Соуза!

Видећемо ко ће да почне... Имамо иза себе седам дана више рада, самопоуздања.  Екипа расте из дана у дан. Верујем у успех – закључио је излагање пред представницима црногорских медија Мирослав Ђукић.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Branko
Aman ljudu, ako Boga znate, oterajte tig Jankovica u Teleoptik ili prodajte ga za 200-300 (dvesta-trista) evra. Aman, ako Boga znate.
Zole
Gde su ovi sto me prozivaju, mene i jos par ljudi na ovom sajtu, evo vam Kosovic, dominira nema sta. E tupsoni jedni, vi cete mene da ucite fudbalu
mix
Kosovic jeste pronicljiv igrac, ima ideju, ali je Jevtovic za ovakav mec mnogo pouzdaniji i ocekujem da Djukic to shvati! Takodje, cudom se cudim da Djurickovica uopste ima kao opciju a kamo li da igra na 10tki! Mnogo bolji igrac na toj poziciji je Marjanovic, a njega nije ni poveo dole! Djurickovic je dobar igrac ali na njegovoj autenticnoj poziciji a to je krilni napadac..Ako nesto ne podnosim u dugom navijackom stazu to je kad novi trener izmislja toplu vodu. Imas covece tim od prosle sezone, sta muljas!? Ja razumem da zeli da ostane na 4-2-3-1 ,a to verovatno sugerise da sprema mesto za SUmu na desetki,cime Lea salje na krilnu poziciju.Ali na desetki pre Sume ima mnogo bolje opcije Marjanovica, Saleta pa i Dacu Pantica! Hm...!?
Branko
Jesi li ti popio malo vise ili ti sunce udarilo u glavi? Danas i nije bilo toliko jako sunce. Saleta i ovog malog izdajicu, na desetki ispred Sume. Da Bog sacuva.
srele
Đukić sa riječi treba da pređe na djela!!!!!!
mILOŠ1976
Nemoj samo da se povučete kao čavke,već udrite od starta!Samo pobeda!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.