Почетна / Фудбал / Српски клубови у Европи

После петарде у Емполију: Шеф струке омладинаца Звезде не брине за будућност, главни тренер школе о незрелости за Европу

Иако без четворице стандардних играча, Црвена звезда је, после ремија у Београду (1:1), на црту италијанском Емполију изашла с циљем да обезбеди добар резултат и сачека пролеће у УЕФА Лиги младих
ФОТО: ФК Црвена звезда

Два рано примљена гола, међутим, мисију су учинила готово немогућом и, упркос бољој игри у наставку сусрета, до краја битке претрпљен је висок пораз – 0:5!

- Да резултат не приказује слику са терена, јасно говори статистика из другог полувремена, имали смо иницијативу, упорно нападали и улазили у шансе. Требало је да буде и голова, али до краја смо примили још три и то из три шута: из пенала, контранапада и сплетом околности, у 95. минуту. Домаћину је све ишло на руку – истакао је Марко Неђић, шеф струке.

Поред тога што у тиму није било Стефанa Маринковића, Виктора Радојевића, капитена Марка Ћурића и Александра Кахвића, тренер је скренуо пажњу и на, можда, још битнију чињеницу:

- Људи морају да буду свесни да смо на терен изашли са млађим саставом од италијанског, у којем је био и двоструки стрелац Кристијан Аслани. Реч је о фудбалеру рођеном 2002. године који се дан раније појавио у првом тиму Емполија! То је само један пример...

Црвено-бели су имали више играча и по три године млађих.

- То јасно говори о различитим филозофијама два клуба. Емполи годинама има исту екипу и непрестано је спремају за ово такмичење, док је наше опредељење да дајемо прилику млађим фудбалерима. Да смо играли са генерацијом 2003, односно момцима који су у Графичару, прича би била другачија. Овако, разлика је била значајна.

Све је, међутим, вредна школа.

- Звезда је бренд и није лако изгубити, али немам шта да замерим момцима. Испунили су све захтеве, нису стали свих 90 минута и сигурно ће, кад уђу у године играча Емполија, бити на још вишем нивоу. За све нас је ово вредно искуство, добили смо још неке играче, Звезда не мора да брине за будућност – истакао је Неђић.

Утиске је, после елиминације, изнео и Никола Јелић, главни тренер Звездине школе:

- Са екипом у Емполију, није ни реално да будемо конкурентни на међународној сцени. Једноставно, већина играча није зрела за овај ниво и немамо шта да им замеримо. Повреде и болест четворице најбољих имали су, такође, огроман утицај на резултат, а по дешавањима на терену није, ипак, реалан. Колико пажње Италијани дају овом такмичењу показује и што је Аслани играо за први тим са Вероном. Велико искуство за наше дечаке и похвале најмлађима, Лечићу, Николашевићу и Ђурићу.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Rale
Uf uf sto mi je milo.
Делије
Флоро и фауно.
Smesni
Tri vesti o porazu ompadinaca, ovo je preterovanje, sto o partizanu ne pisete i kakve kni imaju rezultate u evropi?
Bole
Ko je gledao utakmicu u Beogradu mogao je da vidi da su igrači Empolija za 10 klasa bolji od naših igrača. Rezultat 1-1 je bio nerealan i komentar svih na utakmici je bio da će pasti petarda u Italiji. Iz ovog tima neće biti nijedan igrač za prvi tim. Katastrofa ko sve igra u mlađim kategorija Crvene zvezde, na prvom mestu to su igrači koji fizički nisu dorasli modernom fudbalu.
Делије
Проблем је што је Србију захватила бела куга, деце је Све мање, а и то што их има, већину спорт не интересује. Телефони, компјутер, друштвене мреже.... Колико деце видите испред зграде да пика фудбал, шутира на кош....?
aman
Nebitno je, mladje kategorije sluze za razvoj igraca a ne za osvajanje trofeja, ono sto jeste bitno je sto ocigledno ne postoji igrac iz akademije koji moze da konkurise za prvi tim. Cak i mladji igraci poput Stanica, Erakovica i slicnih nisu vise klinci od 17-18 godina. A igraci koji bi zapravo znacili ovom timu poput Ilica sto igra odlicno u Veroni u Seriji A su odavno prodati. Ajde Jovic, Racic, Grujic itd, oni su i u daleko boljim klubovima. Da li je moguce da ne mozemo balans da napravimo vec ili moramo da imamo 30ogodisnjake poput Kataija, Ivanica itd. da nam budu nosioci igre ili da razvijamo talente (kao u sezoni sa Lalatovicem kad su lansirani Rajkovic, Jovic, Grujic, Ristic, Jovanovic i drugi), zasto je kod nas nemoguce i jedno i drugo odjednom, jer i ovi nazovi talenti poput Erakovica, Petrovica, Nikolica i slicnih su nivo koji ce maksimum igrati u Sparti Prag ili tako nekom klubu?
Делије
Јовића, Грујића... Је први у тим убацио просинечки у новом саду, изгубили смо глатко 3:0,чини ми се, а робину је замерено форсирање те деце, и убрзо добија отказ.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.