Дејан Станковић: Пролаз зависи од нас

Тренер Црвене звезде Дејан Станковић да неће бити проблема у реваншу против Каирата ако његов тим буде на свом нивоу
ФОТО: ФК Црвена звезда

"Ако будемо на нивоу који се очекује од нас, неће бити проблема. Извукли смо доста ствари из прве утакмице које нису функционисале и које нећемо поновити сутра. Имамо шансу да на нашем стадиону исправимо ситнице које смо направили у Казахстану", рекао је Станковић.

Тренер црвено-белих се осврнуо и на дефанзиву коју већина тимова игра против Звезде.

"Углавном играмо против „бункера“, некад то буде лакше, некад теже. Отварање утакмице и гол у раној фази меча, у првих 15 минута меча је решење или рецимо прекид. Блок, индивидуални квалитет, висок пресинг и брза реакција - тако се решава „бункер“, а ми такве мечеве играмо у 85 посто утакмица у сезони, рачунајући и  Европу", рекао је он.

Станковић је навео да у мечу против Каирата доста тога зависи од његовог тима.

"Доста тога зависи од нас. Они имају добру реакцију на изгубљену лопту и то треба да окренемо у нашу корист, у суштини да их одаљимо што више од гола. Прекид је њихово важно оружје, па чак и аут. Много ствари зависи од нас, знамо им врлине и мане", рекао је Станковић.

Осврну се Станковић и на здравствени билтене екипе.

"Сви су здрави сем Гајића ком је испало раме, то сам рекао и пре Лучана, док је Катаи добио много “батина” на том мечу са Младости, али то су ударци од којих се опоравља. Остатак групе је здрав и неће бити “револуција” што се тиче састава", рекао је он.

Упоредио је Станковић ситуацију са прошлом годином, када се играо само један меч, а Црвена звезда у већем делу квалификација била гост.

"Било је теже тад него сад. Много већи притисак је био прошле године. Значило би нам на психолошком плану да прођемо - један притисак мање. Сваки пролазак је скидање “ранца”.  Сутра идемо да прођемо" изјавио је Станковић.

Прокоментарисао је Станковић и чињеницу да Црвена звезда утакмице које “живот значе” игра на почетку сезону.

"Било би нам лакше да је то на крају сезоне, али ми их увек играмо на почетку. И то после јаких припрема. Али не желим да тражим изговоре. Ми сад имамо доста да изгубимо. Лествицу смо подигли високо, сви желе да се покажу, али нико титулу није изгубио у јулу и августу, тако да стрпљен спашен и без драме", изјавио је он.

Звезда ће у среду од 20.30 дочекати Каират у реванш мечу другог кола квалификација за Лигу шампиона.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Luis Hamilton
Veliki stručnjak
Robby
Ozbiljan pristup i prolaz siguran. Naravno ništa nije lako ali jednostavno bolja smo ekipa,

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.