Звезда носилац у трећој рунди, реалност старт од другог кола квалификација за ЛШ

Уколико не буде изненађења, што је мала вероватноћа, потенцијални противници били би им бугарски Лудогорец, румунски ФСЦБ, азербејџански Карабах, Макаби из Тел Авива, шведски првак Малме и пољски великан Легија
ФОТО: И. Веселинов

Црвена звезда ће, уколико одбрани титулу у Србији, бити носилац и у тре-ћем колу квалификација за Лигу шампиона!

То је јасно од расплета у осмини финала Лиге Европе и испадања Ренџерса, јер је сада извесно да шкотски првак не може да прескочи клуб са Маракане по коефицијенту.

Пројектовани носиоци, према коефицијенту и тренутном стању у европским лигама, доносе податак да би осим Црвене звезде носиоци у трећем колу квалификација за Лигу шампиона требало да буду Динамо из Загреба, Олимпијакос, Славија из Прага, Јанг бојс и Ренџерс.

Уколико не буде изненађења, што је мала вероватноћа, потенцијални противници били би им бугарски Лудогорец, румунски ФСЦБ, азербејџански Карабах, Макаби из Тел Авива, шведски првак Малме и пољски великан Легија.

Велике су шансе и да Црвена звезда не почне квалификације од првог кола, како би стартовала од друге рунде потребно је да Лигу шампиона освоји клуб који ће место у елитном такмичењу да оствари преко првенства.

У пракси то значи да би на Маракани требало да навијају за Реал Мадрид, Бајерн, Манчестер сити и Пари сен Жермен, сигурне кроз шампионат.

Није нереално ни да свих осам учесника четвртфинала Лиге шампиона кроз првенство обезбеде такмичење у елитном купу.

Тренутно су у тој зони Порто (бод више од треће Браге), Челзи (три поена више од петог Вест Хема који има и меч мање), док су Дортмунд и Ливерпул у великој борби да пређу изнад црте.

Најмање реално је да се међу првих четири у Енглеској добаци Ливерпул, па је закључак да Црвеној звезди не би одговарало да титулу првака Европе освоји великан са Енфилда.

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Marko
A u kojoj ligi sampiona to igra zvezda ,u udbalu je nema dve godine, mozda u prdenju ili cesanju.
Koj Moj
Dobro je što će Zvezda biti nosilac od trećeg kola, a njena najveća zaloga je Ben, najbolji stranac-strelac u istoriji Zvezde, sa 61 pogotkom! Kakva impozantna statistika! Kada na primer neki klub izvuče listić sa imenom Zvezde kao sledećim protivnikom, u kvalifikacijama za Evropu, taj klub će u startu biti odmah hendikepiran zato što je izvukao Zvezdu, a Zvezda je sinonim za Bena i obratno! Kad oni saznaju da Ben igra u Zvezdi i da je on najbolji stranac-strelac u istoriji Zvezde sa 61 pogotkom, neće se baš lagodno osećati. Proklinjaće oni zlehudu sudbinu gde baš da nabasaju na samom početku na Zvezdu, sa takvom gromadom kao što je Ben! A, kako će se tek osećati igrači tog tima kad izađu na teren a tamo ih čeka terminator Ben! Biće oni manji od makovog zrna, kad se Ben razgoropadi i brzim prodorima po levom krilu unese pometnju u njih!
Jeti
Idemo u 4. rundu za LŠ.
@jeti
I sta cete tamo, onda petarde i sestarde kao i uvek.
Gazda veljin bunker stadion
Zvezdo samo rasti da te ni sudije bunkerasi vise ne mogu pokrasti..
@more...
Tirana je pobedjena care, izbacena, obavesti se, procitaj neku vest i time je Zvezda postala prvi srpski klub (odmah iz prvog puta naravno) koji je pobedila albanski klub u gostima nakon sto je Partizan odigrao nereseno sa Skenderbegom pre koju godinu i jos ranije razbijen od Fljamurtarija. Pripazite se vi produzetaka sa jermenskim i letonskim klubovima i naravno, ''nikad jaceg'' Sarla Akrobate.
hmmm
Pozdrav od Ludogoreca? onaj sto izbaci 2x tvoj partizan iz kvalifikacija?
Прикажи још одговора
isidor Kovačević
Pogledajte tabelu franczskog prvenstva. PSŽ nije uopšte siguran. Trenutno je drugi, a u nedelju igra u gostima protiv Liona koji je treći sa istim brojem bodova kao i PSŽ. Prvi je Lil sa tri boda prednosti..

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.