Јовић: Зидан је искрен и феноменалан човек, али нисмо се разумели

Прва конференција за новинаре Луке Јовића од повратка у Ајнтрахт
ФОТО: ЕПА/ХуанХо Мартин

Већина је констатовала да је репрезентативац Србије Лука Јовић направио потез каријере кад је лета 2019. прешао из Ајнтрахта у Реал, али не мали број њих сад би могли да кажу да је спасао каријеру повратком у Франкфурт!

Јовић је на позајмици у Ајнтрахту, у прва два меча по повратку постигао је три гола – један више него у Реалу за годину ипо дана! - и показао да није заборавио да игра фудбал и даје голове, већ да се у Мадриду нашао у небраном грожђу, а да није само он кривац за такву ситуацију.

Управо због тога управа Ајнтрахта организовала је конференцију за новинаре на којој је Јовић покушао да објасни оно што све занима: шта се то дешавало са њим у краљевском клубу?

ВУЧЕМ ПОВРЕДУ

У оба меча од повратка у Ајнтрахт Лука Јовић улазио је са клупе.

- Имам бол у мишићу које вучем већ неко време, после короне имам проблем са тим мишићем, нисам употпуности спреман. Одлука је на тренеру, видећемо када ће бити прави тренутак да заиграм читав меч – вели Јовић

- Имао сам много пехова у Мадриду, и повреда и приватних проблема за које и јесам и нисам крив – почиње Јовић. – Због тога сам пожелео да се вратим овде и да поново будем срећан! То је предност за играча кад има поверење у тренера и кад има прилику да често игра. Наравно, сигурно је и да сам напредовао у Реалу, јер сам тренирао са великим професионалцима који су међу најбољим играчима на свету на својим позицијама. Сигурно и да сам покупио неке „форе”, па сам се вратио искуснији у Ајнтрахт. Наравно, одмах сам причао са тренером, обојица смо свесни да ми је потребно време да се вратим у потребну кондицију.

Новинари су тражили да упореди два тренера, Реала Зидана и Ајнтрахта Адија Хитера:

- Не бих улазио у детаље... Сигурно су обојица феноменални тренери. За Зидана сам већ рекао да је веома искрен и феноменалан човек. Са Адијем имам бољу комуникацију, зато што обојица причамо енглески језик. У Шпанији нисам могао тако да комуницирам са Зиданом, јер не прича енглески, а ја не причам шпански... – открива Јовић.

Кад би морао у најкраћем да одговори зашто (засад) није успео у Реалу, рекао би:

- Немам неки посебан одговор на то питање: нисам много играо, нисам добијао прилике у континуитету, а тако је веома тешко ући у форму, нарочито за нападача са малим бројем минута. Наравно, тамо је већи притисак, другачије је... Екипе играју другачије против Реала, бране се. Када имате одговарајући резултат, онда се мало и ви браните, кад нападач уђе у игру нема много прилика за гол. Овде је другачије, осећам да би ово могао да буде прави потез у овом тренутку – закључује Јовић.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ne samo u ajntrahtu vec i u reprezentaciji
I u reprezentaciji je Luka poceo da igra na zavidnom nivou. Moguce je i da je i do njega malo bilo, ali u svakom slucaju, sa Realom nesto ne stima, ni jedan Eden Azar nije u boljoj formi od Jovica bio, ni Asensio, Rodrigez i Bejl su jedva cekali da odu, izuzimajuci Benzemu, niko od ofanzivnih igraca u drugom Zidanovom mandatu nije neku zavidnu formu pokazao, a ni Real rezultate kao u prvom. I titula im je rezultat slabe Barselone.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.