Звездин спасилац: Милан Борјан мајстор за тешке моменте

Сви смо одрадили сјајан посао, а сада хоћемо да победимо у Белгији и обез-бедимо пролеће у Европи – нагласио је капитен црвено-белих
ФОТО: В. Марковић

Кад је најтеже – Милан Борјан! Голман и капитен Црвене звезде забележио је још једну утакмицу за памћење и фантастичном одбраном у 94. минуту спречио Гент да однесе бод са Маракане.

Чинило се да је изједначење неминовност, али остао је искусни чувар мреже концентрисан у тренутку кад је Роману Јаремчуку преостало да се „поклони“ и из близине сруши победничке снове ривала. Интервенисао је телом, па ногом и одушевио ко зна који пут навијаче.

- Одрадили смо сви у екипи сјајан посао, свака част момцима на вредној победи. Имали смо несрећу да примимо аутогол, али дали смо два битна поготка и славили. Срећни смо, али идемо даље свесни да посао није готов. Хоћемо да победимо у Белгији и обезбедимо европско пролеће – истакао је Милан Борјан.

Употпунио је Борјан колекцију одбрана за незаборав на европској сцени у преломним тренуцима и надокнади времена, прелепа прича почела је у августу 2017. кад је зауставио шут капитена Краснодара Гранквиста у 92. минуту.

Без искуства из групне фазе Лиге Европе у сезони 2017/18. питање је да ли би било потом и Лиге шампиона на Маракани.

- Сећам се, наравно, одбране против Краснодара. Не би било те сезоне Лиге Европе да нису сјајне голове дали Радоњић и Канга, фудбал је чудо и све је битно. Некада пресуде ситнице. Та утакмица била је посебна радост за нас, емоције никад јаче. Драго ми је да се и сада новинари и навијачи сећају моје интервенције, али пресудило је да смо били тим – каже Борјан.

Одличан је био Борјан у групној фази Лиге Европе те јесени, бранио је и сломљеног прста. Следећа интервенција за памћење у последњим тренуцима европског меча била је у плеј-офу за Лигу шампиона лета 2018, на гостовању у Салцбургу.

Правио је Борјан чуда у Моцартовом граду после изједначења Црвене звезде головима Бена. Како је одолео силним нападима Салцбурга у последњих двадесетак минута требало би да се изучава на голманским семинарима.

Две интервенције биле су упечатљиве: прва приликом слободног ударца кад је извадио лопту из рашљи, друга у 94. минуту заслужује још већу пажњу.

Шеснаестерац Црвене звезде у Салцбургу минут пре краја меча био је пун, центрирана је лопта Рамаљу и ударац главом био је добар. Голман слабијих квалитета од Борјана не би се снашао.

У групној фази Лиге шампиона, историјској за Црвену звезду, Борјан је имао највише одбрана од свих голмана у такмичењу. Зауставио је на Маракани Наполи, у Ливерпулу одбранио пенал, а против славног енглеског клуба у Београду спречио драму у финишу. Салах је покушао у 92. минуту да га савлада из петерца, није успео.

Други пласман Црвене звезде у Лигу шампиона био је потпуно у знаку Борјана. Решио је пенал драму у Копенхагену, а у плеј-офу је срушио све наде Јанг бојса кад је у другом минуту надокнаде спречио да бомба Енсамеа заврши под пречком.

Милан Борјан – Звездин мајстор за тешке моменте. На путу је и да постане фудбалер са највише европских утакмица у историји. После победе над Гентом и отварања врата шеснаестине финала реално је да се то догоди већ ове сезоне у пролећним дуелима у нокаут фази.

Борјан је тренутно други на листи са 47 мечева, а рекордер је Владимир Петровић Пижон са 51. Голмана чекају још три утакмице у групи, па највероватније два дуела шеснаестине финала Лиге Европе.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

KRALJEVI SKLANJALICA
strasan golman, narocito se ističe u linglongu, kad protivnik ne sme ni da pogleda prema naprednjačkom golu
Tako je to
Borjan,jedan jedini,neponovljivi.Sta je sve odbranio za sve ovo vreme dok je u Zvezdi,koliko puta nas spasavao i vadio.Konstantno dobar,retko kad kiksira.Svaka cast majstore.
Rodni
Sve je počelo kada je izvadio loptu koja je bila pola metra u golu i ispucao u tren, a sada uhvati loptu i legne... Jako kvalitetan golman ali anti-sportista!
Rodni
Ponekad
Koj Moj
Eeee nije lako biti navijač partizana.
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.