Почетна / Фудбал / Српски клубови у Европи

Капитен Сфинтула пред долазак Партизана: И Солигорск је био фаворит

Сфитнул се у молдавском првенству се налази на трећем месту, иза познатијег Шерифа и Петрокуба којег су играчи ТСЦ елиминисали у претходном колу
ФОТО: ФК Сфинтул

Мало познато фудбалско име на карти Европе Сфинтул Георге (Свети Ђорђе) из  Суручења, варош од 3.000 становника удаљена двадесетак километара од главног града Молдавије Кишињева, биће домаћин Партизану на путу ка трећем колу Лиге Европе.

Молдавци су у претходном квалификационом колу ненадано савладали у Белорусији Солигорск, после бољег извођења казнених удараца јер је меч и после продужетака завршен без голова.

Домаћи су промашили прва два пенала, а Молдавци погодили четири и пласирали се у наредно коло. Капитен Сфинтула Еуђен Сливка, који је поготком с беле тачке у Солигорску одвео екипу у наредно коло, каже о предстојећем мечу:

Очекивали смо лакшег противника, Шкендију и БАТЕ Борисов. Шта је ту је, веома добро познајемо екипу Партизана. Знамо и да није у најбољој форми, ту видимо шансу. У сваком случају, дочекаћемо госте из Београда пријатељски, а бољи нека победи. Уосталом, мало ко је веровао у нашу победу над Солигорским, па смо прошли. Неће да изађемо на терен да изгубимо – поручио је Сливка.

Шеф стручног штаба Сергеј Чеботари има јасну представу о будућем противнику:

Долази нам веома моћан противник, врхунски тим с европским искуством. Што не значи да ћемо се предати унапред. И на почетку квалификација смо били апсолутни аутсајдери, па се ево боримо за пролаз у треће коло. Против Партизана ћемо дати све од себе и спремни смо да остваримо историјски резултат. Све је могуће, а мојим играчима то и кажем: ако оставите срце на терену, онда је могућа и победа. Спремићемо се најбоље што можемо  како бисмо приказали све што знамо.

А да су из молдавског Светог Ђорђа упућени одмах су на свом сајту ставили све релевантне информације о црно-белима, чак и последњи резултат против Војводине.

И колико на фудбалској берзи коштају играчи Партизана апострофиравши Филипа Стевановића да вреди 8.000.000 евра. Истовремено напомињу да је вредност њиховог клуба знатно мања, али и то да не побеђује увек богатији клуб.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ceke
Partiza ima dobre igrace ali su se uzvezfili slabo se krecu i mnogo grese u igri vose vole indovidialno nism siguran da ce proci u trece kplo
Ceke
PARTIZAN IMA POJEDINE KVALITETNE IGRACE ALI SU.SE ONI UOBRAZILII CELA EKIPA NE TRCE.SLABO SE KRECU UZVEZDILI SE A PMINJANJEM OGROMNIH MILIONA MISLIM.DA CE.BOTI VR LO.TESKO PROCI U TRECEM KOLU.
Acilije
Partizan ove prolazi bez problema. U trecem kolu ce biti teze, ali mislim da smo bolji i od Sarloa. Ne verujem da su Belgijancu srecni sto su dobili Partizan na zrebu.
Paloma
Da evo placu sto su izvukli "ovoliku gromadu od kluba". Hahahahahaha...pa da li si realan!!!!!!
ha ha ha
ko kaze da ce te igrati sa belgijancima?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.