Почетна / Фудбал / Српски клубови у Европи

УЕФА НЕМИЛОСРДНА - Српски клубови евро купове играју на Кипру

Чека се објављивање одлуке УЕФА да ће већина екипа из нашег региона играти квалификације ван својих држава
ФОТО: АПОЕЛ

Српски клубови имаће отежавајућу околност да остваре амбиције на европској сцени овог лета, јер ће, како сада стоје ствари, у прва два кола, а можда и до краја квалификација, играти све утакмице у иностранству!

УЕФА још није саопштила, али сазнајемо да је одлука практично донета и већина екипа из овог региона, због неповољне епидемиолошке ситуације, мораће да дочекују ривале на „сигурном месту“ – Кипру!

Из ФС Кипра су дали гаранције УЕФА да су спремни да дају стадионе и организациону логистику, од клубова из овог региона на Рајском острву играли би утакмице из Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Северне Македоније и Албаније. Чека се потврда одлуке, која ће представљати огроман хендикеп за Црвену звезду, Партизан, Војводину и ТСЦ.

Играње без публике је неминовна мера за прва два кола квалификација, а вероватно и до краја, али и у таквим околностима домаћинство није занемарљива предност. О таквом епилогу челници српских клубова размишљају већ дуже време, спремали су се и на такав сценарио, а сада је близу и потврда да ће им посао на тај начин да буде отежан.

Први српски клуб који ће одиграти утакмицу на европској сцени биће Црвена звезда у квалификацијама за Лигу шампиона, 18. или 25. августа. За Партизан и ТСЦ такмичење за пласман у Лигу Европе почиње 27. августа, староваће од првог кола. Војводина, као повластицу за освајање Купа Србије, чекаће 17. септембар за почетак од друге рунде.

Црвена звезда до плеј-офа игра једну утакмицу, а у евентуалној завршној рунди за пласман у Лигу шампиона чекаће је два меча. У Лиги Европе нема двомеча, што сигурно компликује посао поготово Партизану који се у еврокуповима увек уздао у домаћи терен.

Да ли ће домаћини бити Никозија, Ларнака, или Лимасол, биће одређено накнадно, али реално је да сва три већа града са Кипра буду укључена у домаћинство. УЕФА прави стратегију, са тренутно јасном визијом да је најбоље решење да управо на Рајском острву играју екипе са епидемиолошки посебно нестабилних подручја.

У Србији је у јулу забележен велики пораст заражених коронавирусом, што је фудбалске клубове из наше земље довело у ситуацију да се у УЕФА посматрају на посебан начин.

Квалификације ће се играти, фудбал „не сме” опет да стане, али ће се посебна пажња поклањати безбедносним и медицинским протоколима. Клубови добијају прецизне препоруке око тестова на коронавирус и пријаву заражених пред утакмице. Мечеви се неће одлагати у случају неколико болесних играча, третираће се као повређени.

Коментари25
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Madjionicar
Kao da nam je vazno gdje se igra. Ispacemo u 1 ili 2 kolu i ovako i onako. Iskreno, navijacu najvise za TSC da prodje sto dalje jer to jedini u ovom momentu zasluzuju od nasih klubova.
Brko
Dobra odluka UEFA! Ako zaista nešto vredimo to ćemo pokazati na neutralnom terenu! Kako našem protivniku, tako i nama! Bez ikakvih privilegija! Mislim da mi nećemo imati konkurencije na Kipru, jer malo ko imao ono što Zvezda imade: čak četiri afrička “kapitalca”! Sa njima sigurno prolazimo kvalifikacije!
iz sljivika
S'obzirom da su tamo nase pare i of-shore kompanije to je kao da su u Srbiji.
Bcs Šabac
Dobra stvar.Nećemo plaćati kazne zbog huligana.
007
Kakva ujdurma pa gde na malom Kipru da igra 30 klubova u 3 dana .Ova uefa ko i fifa ne ume da radi već godinama ,jel nije bolje kad je svuda epidemija da se klubovi koji su domačini ili gosi od aerodroma do hotela izoluju pa na stadion koji će biti prazan.Svasta sto bi reko legendarni ČKALJA
trisa
Nece igrati 30 klubova vec samo klubovi iz rizicnih zemalja, tj. Srbije, Bosne, Makedonije. Hrvati igraju kuci, Nemci takodje, Cesi, Slovaci....

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.