Почетна / Фудбал / Срби у свету

КО СЕ БОЈИ МАРАКАНЕ ЈОШ - Чупић: Звезда наша велика шанса

Голман Арарата прижељкује црвено-беле у квалификацијама за Лигу шампиона
ФОТО: Лична архива С. Ч.

Сезона и по, а две титуле и Суперкуп Јерменије. Руку на грб: боговски је учинак „златног орлића” са Европског првенства у Литванији 2013 и трофејног голмана Арарата – Стефана Чупића.

Друга титула заредом је вредела вишесатног славља, али мераклијски дозираног. А, мало је недостајало и куп да освојимо. Изгубили смо на пенале од Ноаха, али и добили у последњем колу и освојили првенство.   

Шта је условило неизвестан финиш, кад сте пре прекида шампионата због корона вируса Ноаху бежали десетак бодова?

– Тренер Вардан Минасјан није добро комбиновао тим, отуд ни пронашао идеалну једанаесторицу. Због његових грешака, дакле, доспели смо у незавидну ситуацију и освојили прво место тек у последњој утакмици. 

Одважно речено, нема шта. Мада, могло би и скупо да кошта?

– Не питам за цену ха, ха... само да оде, напокон. Њему је уговор истекао, а нисам убеђен у продужење. 

Шта вам је толико скривио некадашњи селектор Јерменије?

– Кадгод је било тешко, везао бих три, четири утакмице. Минасјан, након нестанка проблема, враћао би на гол свог Руса. И, склањао кад би опет загустило. Зато бих волео да дође нови тренер, коначно искажем квалитете у континуитету. Тад бих и продужио уговор од децембра, у супротном потражићу негде бољи третман. Плате су редовне, не само у Арарату већ и у преосталих девет премијерлигаша, крећу се између 1.000 и 2.000 америчких долара. Код мене и до 15.000!

Разлика је енормна?

– Како није... Власници желе резултате на евросцени, еее, то већ мора да се добро плати... Циљ је да прођемо прво коло у Лиги шампиона, уколико не будемо успели, јурићемо групну фазу Лиге Европе. Прошле сезоне смо испали у четвртом колу од Дуделанжа, после пенала.  

Црвена звезда је потенцијалан ривал?

– И, наша велика шанса!

Велика шанса, кажете!?

– Чему чуђење, бићемо „мина“ и за јаче екипе. Потцениће нас, иако утакмице почињемо с десеторицом квалитетних странаца углавном из Холандије, Француске, Белгије, Португалије, Бразила... Само овај да оде, а нови тренер лепо упакује екипу и проћи ћемо прво коло Лиге шампиона. Гарант...

Коментари18
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Marko
Tek tunela kada sever zagalami pesmom i navijanjem..samo se oni neboje kojima su sudije naklonjene,Leonardo pesnicar i prgavko,sudija nevidi,bizon trkac za igracima koji nemaju loptu,mnogo se moze nabrojiti...Patlidzanima uvek do hvale i prgavosti...
Јосиф
Ха, ха, ха! Који чобанин! Каже плате иду и до 2000 долара а код њега до 15.Ако у јерменији неко даје плату од 15 000 долара, можда годишњу. Позз
Dragan Bgd
Aj se probudi,majke ti,ah te puste glodar želje,ubiće vas ti kompleksi i pakosti načisto,kako više ne kapieate,titofeanjina čeda.
Polako sa tim smejanjem
Pazi kad vas ti čobani izbace i prvom kolu.
zvezdas
nismo mi te srece da nam vi padnete....
pfc
Inače, Lokomotiva je pobedila gradskog rivala CSKA u moskovskom derbiju. Lokomotiva predvođena dr Markom Nikolićem je vezala sedmu utakmicu bez poraza, iz tri pobede i četiri remija. Vidim ne objavljujete to, pa čisto da napišem nešto o tome, jer se na sva zvona pisalo da Nikolić nije kapacitet za Lokomotivu a da bi Milojević to mogao da radi. I to ni manje ni više nego su prenete reči one pijandure što je vodio Spartak iz Subotice.
Драган Бгд
Ништа не измишља,него ви мислите да смо заборавили партизани склањалуце,кад су им голмани на трибине бежали та ТИТОФРАЊИЗАН са гол.Ако би почео са ти аргументује од Мирка вам премијера на овамо,веруј ми,потрајало би данима.Ебо,само ћу са ти поменем неколико клубова,где су председникова ли Партизанових подпредседник,Металац,Вукадиновић,Јагодина овај месар,мислим да се презива Јовичић,Јавор Драгомир,ево ти га сад је председник супер лиге,Н Пазар Радим Љајић,па онда Хајдук са џомбу,БСК Борча слобода Ужице,онај Драган,шетали сте га по Европи док су били у суперлиги,ХЕХЕХЕ,па Раднички кг,Смедерево...дакле,ово су партизанове склањалуце бар деценију,у некима је био партизановац,председник а у већини и тренер партизановац,Иванчевић,матори Пауновић...мислим да је доста за данас.
Драган Бгд
Патлиџан,тишина,само о пенали ви не причајте,а старлете те око.ила,види се.
Прикажи још одговора
Mile
Koga briga šta ovaj pajser priča!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.