Почетна / Фудбал / Срби у свету

Гувернер извукао клупу Милану Милановићу у Казахстану

Првенство Казахстана биће настављено без Иртиша. Клуб из Павлодара је одустао од такмичења у новој сезони чији је почетак, после више одлагања, предвиђен за 1. јул
ФОТО: ФК Шериф

- Штета. Имали смо добру екипу. Током пролећа су дошла четири руска играча. Могли смо да играмо леп фудбал – каже Милан Милановић који је остао без тренерске клубе.

Место Иртиша нико од друголигаша неће заузети. Првенство ће бити настављено са једанаест тимова.

- Док смо чекали да коначно почне првенство, одлагано због епидемије коронавируса, дошло је до промене регионалне власти. То је условило и промену руководства, а епилог свега је иступање Иртиша из прве лиге.

У Казахстану клубови у великој мери зависе од подршке губернатора. Именује их председник државе и распоређује по својој вољи. Они одлучују о расподели новца.

Доласком Нуржана Ашимбетова за губернатора Павлодарског региона промењен је однос пре свега, каже Милановић, према спорту.

- Човека једноставно спорт не интересује. Није само престао да финансира Иртиш. „Заврнуо је славину“ чак и хокејашком клубу, који је популарнији од фудбалског. Не знам шта ће бити са одбојкашицама. За сада се држе.

Променама регионалне власти град од 350.000 становника је остао без прволигаша.

- Ново руководство је одлучило да Иртиш иступи из лиге. Клуб није угашен, званично још постоји, али је неизвесно где ће се такмичити. Ако буде по прописима, биће спуштен у трећу лигу са забраном да две сезоне не може у виши ранг.

Политичке промене су условиле да Милановић преко ноћи остане без клуба и посла.

- Жао ми је више резултата него новца. Имали смо добар тим и планирали смо да се у новој сезони боримо за место које води у квалификације за Лигу Европе. Прошле сезоне смо победили и Астану и Каират. Имали смо добру основу за рад. На жалост, све те наде су пропале – каже Милан Милановић.

Тобол супротан пример

Колико је воља губернатора важна за успех клуба Милановић наводи пример Тобола.

- У региону Костанај исти је губернатор већ осам година. За то време Тобол није био слабије пласиран од седмог места, играо је у квалификацијама за Лигу Европе... Видећемо шта ће бити кад буде промењен губернатор – каже Милановић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.