Почетна / Фудбал / Срби у свету

Пауновић: Подигао је нашу репрезентацију на светски ниво

Помогао ми је не само да постанем тренер, већ и бољи човек - каже Вељко
ФОТО: В. Пауновић

Крајем 2014. Вељко Пауновић изгубио је биолошког, а пре два дана и фудбалског оца.

После Благоја на вечни починак отишао је и Радомир Антић, иницијатор Вељковог доласка из Партизана у Атлетико Мадрид 1996, учитељ у играчкој и најбољи саветник у његовој тренерској каријери.

Вест о смрти успешног стручњака селектор златне омладинске репрезентације Србије 2015. сазнао је у Чикагу, где је остао да живи и после растанка са учесником МЛС лиге.

- Били смо јако блиски. Увек смо одржавали релацију, причали о фудбалским темама. Мистер је у последњих неколико месеци пролазио кроз здравствене тегобе. Били смо у непрестаном контакту. Молио сам се Богу да се опорави. Вест о Антићевој смрти ме је затекла и много ми је тешко пала – поручио је Пауновић у телефонском разговору из града ветрова.

Вељко никад није крио колико је научио од Радомира:

- Помогао ми је не само да постанем тренер, већ и бољи човек. Имао је харизму, знао како да се опходи према људима. Ко год да му је пришао прихватао га је са осмехом. Себе је свакоме несебично давао. Волео је фудбал, људе, породицу, живео је за све своје љубави.

Пре одласка у САД Пауновић је живео у Мадриду и много времена проводио са некадашњим селектором Србије.

- Сатима смо код њега у стану гледали фудбал. Дешавало се да у исто време пратимо по неколико утакмица, уз присуство његове супруге Вере, сина Дулета, кћерке Ане. Још не могу да верујем да Радомира више нема. Много ће ми недостајати. Реалност је сурова.

Вељко је уверен да ће Антић до краја живота остати не само у његовом, већ и у многим другим срцима.

- Подигао је нашу репрезентацију на светски ниво, оставио је иза себе високе стандарде. Имао је јаку личност, моћан став који је увек знао да испољи на најбољи начин. Где год да се нашао, на клупи, трибинама или ван стадиона зрачио је енергијом. Памтићу заувек његов весео, широк осмех. Направио је много успеха у Шпанији и свуда где је радио, остали смо без величине – тужним и сетним гласом закључио је Пауновић.

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dekiii
Iskreno mislim da Paunović nije neki trener, imao je veliku sreću da je naisla najtalentovanija generacija od piksija i Mihajlovića, to je najveca zasluga trenera koju su ih trenirali u klubovima odakle su došli u reprezentaciju! Svaka cast na uspehu to niko ne osporava, al da je valjao isao bi Spanija, Engleska itd.. vijao bi uspeh i karijeru, da napravi nesto,da bude nas srpski murinjo! A on ode u Ameriku, e Amerika i fudbal, dobro je sto nije u Saudisku Arabiju!!! I sad nema klub, to mi govori da covek nije imao pojma sta ga je snaslo, svestan da ga je usralo i da je imao ludu srecu, pa brze bolje da uzme pare
Željko Pavlović
Jeste.
sakvos
I onda,posle Muslina,dođe ne(t)ko ,i opet se desi,što nam se obično desi,zar ne,"djux"-u?!
Севера део
Али смо зато блистали на СП са Крстајићем,а дивне резултате постижемо и са Тумбом као селектором.
Joco
Da Pižon kriv a ne spominjete pod kakvim uslovima je došao. A glavni kuvar je bio Karadžić jer nije hteo da trpi Antića i njegovu nepokornost. Uprkos kazni od 4 utakmice mogao je voditi repreprenzetaciju ali mu grobar nije dao. A Pižonu je malo falilo i sportske sreće. Protiv Slo nedosuđen penal i izključenje njihovog igrač, sudac dosudio pa promenio odluku i protiv Estonije u onoj kaljuži se i nije moglo a i poništen gol je bio sumnjiv.
Прикажи још одговора
djux
...i onda dodje pizon i opet se desi to sto nam se obicno desi....
Željko Pavlović
Jeste.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.