Почетна / Фудбал / Срби у свету

Српкиња Милица Мијатовић шампионка Аустралије: Најбоље смо, поставиле смо нове рекорде и високе стандарде

Милица Мијатовић је у потрази за трофејима отишла на други крај света
ФОТО: Лична архива М. М.

Прошле јесени је из норвешког Арна-Бјорнар Милица Мијатовић прешла у Мелбурн сити. Већ у првој сезони у Аустралији је освојила два трофеја.

Прво је подигла пехар за освајање лиге, а после плеј-офа и шампионско знамење.

Девојке из Мелбурна су у финалу победиле највећег ривала Сиднеј (1:0) и сезону завршиле са укупним учинком од 13 победа и јендим нерешеним резултатом.

Сезона је скоро савршена – прича Милица Мијатовић.

 – Нисмо победиле на гостовању Њукасл џетс. Мало је недостајало да имамо максималан учинак, али нећемо да се жалимо. Најбоље смо. Поставили смо нове рекорде и високе стандарде.

Финале није било онакво како су се у Мелбурну надали.

На жалост, публике није било. Чудно је играти на великом, а празном стадиону. Недостајало је атмосфере која прати финале. Важна утакмица, девојке узбуђене због утакмице, а без публике...

Финале женске лиге је последња фудбалска утакмица одиграна у Аустралији у наредна два месеца.

Ухватиле смо последњи воз. Неколико сати пошто смо завршиле утакмицу објављено је да је сезона прекинута у свим спортовима због епидемије коронавируса. До сада је играно без публике, а сада су мере пооштрене. Чак су и затворене границе између држава. Раније рестрикције кретања и окупљања нису дале довољно добре резултате – рекла је Милица Мијатовић, фудбалерка Мелбурн ситија и репрезентативка Србије.

Трофеји за подршку

Мијатовић је планирала да по завршетку сезоне допутује у Србију.

На жалост, не могу да дођем, због немогућности да уђем у земљу. Остаћу у Мелбурну и радити оно што раде и наши људи у Србији. Остати код куће је најбоља превентива. Освојене трофеје посвећујем породици, пријатељима и свима вама који сте ме подржавали и били уз мене. Наставите да се борите и издржите – поручила је Милица Мијатовић.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zoky
Čestitkeeeeeee!!!!!!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.