Почетна / Фудбал / Срби у свету

Влаховић: Једва чекам сусрет са Ибрахимовићем

Швеђанин ми је идол и нестрпљив сам да будемо један наспрам другог 22. фебруара – каже млади српски нападач
ФОТО: ЕПА/Ћиро Фуско

Фјорентина је 2020. почела као у сновима. Реми са Болоњом (1:1) на Бадњи дан по јулијанском календару наговестио је три победе заредом тима са „Артемио Франкија”. Виола је савладала СПАЛ-а (1:0) као домаћин и протеклог викенда Наполија у улози госта (2:0), а у међувремену се слављем против Аталанте (2:1) пласирала и у четвртфинале Купа Италије. 

Све важнију улогу у екипи Ђузепеа Јакинија заузима Душан Влаховић. Гол Наполитанцима, вицешампиону и учеснику осмине финала Лиге шампиона, четврти је 19-годишњег српског нападача у Серији А. Месец дана раније на фантастичан начин донео је бод Фјорентини против Интера (1:1), док је против Каљарија са два поготка ублажио висок пораз (2:5).

- Осећам се феноменално. Много је лепо затрести мрежу у окршају са тако јаким противником. Гол и обавезује да радим још јаче и квалитетније. Погодак Наполију морам што пре да заборавим и концентришем се на наредне утакмице – не лети високо Душан Влаховић у телефонском разговору за наш лист.

Сваки гол вам сигурно доста значи за самопоуздање?

- Наравно, млад сам и свака реализација појачава ми веру у сопствени квалитет. Стичем, истовремено, и обавезу да тренирам још више, да у следећим мечевима добро играм и радим оно што се од нападача највише тражи.

Јесте ли очекивали да у овом делу сезоне изборите за место стандардног првотимца?

- Нисам размишљао, нити се оптерећивао статусом. Био сам увек сконцентрисан на рад и да сваку указану шансу искористим на најбољи начин. Срећан сам што сам више пута успео да оправдам поверење.

Судећи по резултатима промена на клупи подигла је форму екипе?

- Нови тренер успоставио је јако добар однос са играчима, збили смо редове и направили успешан низ. Не смемо међутим, да се задовољимо са четири последње утакмице, ако сад не додамо гас ништа нисмо урадили.

Вићенцо Монтела вам је први дао шансу, уосталом као некадашњи врхунски нападач умео је да осети кад да вас „баци у ватру”?

- Одлично сам сарађивао са претходним шефом, хвала му на свему. Добио сам од њега доста савета, жао ми је што нисам постигао више голова док је Монтела седео на клупи. Период пред паузу за божићне и новогодишње празнике био је тежак за нас и у клубу су одлучили да промене тренера.

Победа против Аталанте у купу доказ је да сте се као тим специјализовали за великане, прво сте помрсили рачуне Интеру, а сада савладали и Наполи?

- Тим из Бергама бриљира и ове сезоне и тријумф у купу против екипе Ђанпјера Гасперинија нам је подигао самопоуздање. Не смемо, понављам, да се задовољимо досадашњим резултатима. Морамо да останемо мирни и концентрисани како бисмо до краја сезоне остварили зацртани циљ.

УЧИМ ОД РИБЕРИЈА И БОАТЕНГА

Дивите се Ибрахимовићу, а за саиграче имате исто звезде попут Риберија и Боатенга?

- Француз и интернационалац из Гане су искусни, од њих може много да се научи, воле увек да помогну млађима. Саиграчи су ми и надолазећи асови Кијеза и недавно пристигли Кутроне, њих сви гледају као велике наде италијанског фудбала.

Ваш саиграч Никола Миленковић изјавио је да су вам амбиције пре почетка првенства биле пласман у Европу?

- Желимо од почетка сезоне учешће у УЕФА такмичењу, мало смо застали, али нас је последња серија успеха приближила циљу. Следи нам згуснут и тежак распоред и због тога је неопходно да останемо на овом курсу.

Низ тешких мечева у наредних месец дана завршићете двобојем са Миланом 22. фебруара у Фиренци против Милана. Ишчекујете ли нестрпљиво дуел са Златаном Ибрахимовићем?

- Једва чекам да будем на супротној страни са идолом. Увек сам волео да га гледам. Верујем да карактеристикама подсећам на њега, уз то долази и са Балкана. Добро је и за Серију А што се такав ас вратио у италијански фудбал.

Ко ће бити шампион?

- Јувентус је дуго био други, а сад је побегао Интеру четири бода. Лацио је сјајном серијом пришао водећем двојцу и трка за титулу биће занимљива. Неизвесна ће бити и борба за преостала места у Европи. Задовољство је гледати и играти у таквом првенству – срећан је на Апенинима Душан Влаховић.

 

ГОЛОВИМА ДО А РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ

Ваше добре игре у последње време утичу и на интересовање селектора Љубише Тумбаковића, да ли вас је контактирао?

- Нисмо се чули. За репрезентацију сам увек спреман. Највећа је част играти за своју земљу. Позив мора да се заслужи головима и добрим играма. Да бих га добио морам да наставим да овако играм. До бараж утакмице против Норвешке остала су још два месеца, црту ћу да подвучем кад селектор саопшти списак.

 

УВЕК ДОБАР СА СТОЛИЦОМ

Илија Столица, селектор младе репрезентације, вас стално хвали иако нисте вас није уврстио међу изабранике у новембарској акцији?

- Познајемо се још из Партизана, Столица је био асистент тадашњем шефу струке Зорану Милинковићу. Позвао ме је и честитао на головима против Интера и Наполија. Нисам имао проблем с њим, избор селектора био је да не будем на списку у последњој акцији, и младом државном тиму сам, наравно, увек на располагању.

 

 

 

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.