Почетна / Фудбал / Срби у свету

Клинсман: Грујић ће правити разлику

Херта под Клинсманом још није победила (пораз од Дортмунда, реми са Ајнтрахтом), а данас је чека меч против изненађујуће доброг Фрајбурга
ФОТО: ФК Херта

Марко Грујић очекује да Херта заблиста под новим тренером Јиргеном Клинсманом, којег је упоредио са Јиргеном Клопом, менаџером европског шампиона Ливерпула, матичног клуба српског везисте.

- Клинсман је као Клоп, харизматичан и пун знања – каже за Билд Грујић, којег су Црвени са Енфилда другу сезону заредом позајмили Херти. – Његова прича је невероватна, као и Клопова. Обојици је потребно неколико речи играчима који после излазе на терен са великом вером и жељом да се покажу. За мене ја највећа част што радим са таквом легендом, једном од највећих у Немачкој.

Лепе речи о Грујићу (23), стрелцу већ три гола ове сезоне има и Клинсман (55) који је пре нешто више од две седмице наследио на клупи смењеног Анту Човића.

- Охрабрујем Марка да што више држи лопту у поседу и има већи утицај на нашу игру – каже Клинсман. – Такав Грујић може да прави разлику и убрзава нашу игру. Зато је изузетно важно да буде стално у врхунсој форми и здрав.

Херта под Клинсманом још није победила (пораз од Дортмунда, реми са Ајнтрахтом), а данас је чека меч против изненађујуће доброг Фрајбурга, који је на табели десет места испред Берлинаца.

А традиција није баш уз домаћина у окршајима у Берлину. До сад их је било 13 у главном граду, а скор је 3-7-3, гол разлика 11:14.

- Чека нас захтеван меч који морамо да победимо – каже Клинсман који је као сениор дебитовао за Штутгарт Кикерс баш у мечу против Фрајбурга, у другој лиги 1982. – Мој тим је показао велику жељу и вољу, схвата тешку ситуацију и како не сме да дозвољава да прима лако голове као до сада. Верујем да ће уз подршку публике данас да победи.

Фрајбург иначе има само један пораз у последњих шест кола, од лидера Менхенгладбаха 2:4.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
Jeste.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.