Почетна / Фудбал / Срби у свету

Медицинска сестра: Михајловић је прави господин, његове речи значиле

Тренеру Болоње у јулу је дијагностификована леукемија и претходна четири месеца провео је на лечењу у болници Сант Орсола у Болоњи
ФОТО: ЕПА/Ђорђо Бенвенути

Медицинска сестра Кармела Боскарино, која је пратила ток лечења српског фудбалског тренера Синише Михајловић, рекала је да је он емотивно доживаљаво сваки меч Болоње који је пратио из болничке собе.

Тренеру Болоње у јулу је дијагностификована леукемија и претходна четири месеца провео је на лечењу у болници Сант Орсола у Болоњи, а у петак је одржао конференцију за медије на којој је говорио колико му значи подршка лекара и медицинског особља, а Кармелу Боскарино апострофиртао је као свог „анђела чувара“.

- Заиста ме то дирнуло, Михајловић је прави господин. Радила сам када је држао конференцију и његове речи значиле су и осталим пацијентима. Ми медицинске сестре покушавамо да пазимо на пацијенте и да будемо искрене. На почетку је било тешко помоћи му да схвати систуацију, али је урадио све оно што смо му тражили - рекала је Боскарино за лист Коријере ди Болоња.

Она је објаснила и како су изгледали моменти када је Болоња играла утакмице.

- Када су се играле утакмице, знали смо да не треба да му сметамо. Могли смо да га чујемо како урла из собе, али други пацијенти се нису жалили. Чак и када је Болоња губила, остали би питали како је Синиша.

Михајловић је завршио трећи циклус хемотерапије после пресађивање коштане сржи, а медицинска сестра открила је и о чему су све разговарали током боравка у болници.

- Када се опустио, схватила сам да је реч о скромном човеку, који цени мале ствари. Упознала сам човека који страх претворио у снагу. Причали смо о различитим темама када током ноћи није могао да спава. Причао је о својој професији, свом пореклу, о рату.. Он је заиста добра особа. Можда се тако понаша јер то захтева његова професија, али изнутра он је једна емотивна особа - закључила је Боскарино.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.