Почетна / Фудбал / Срби у свету

Пејчиновић у Пафосу, Радаковић на позајмици у Оренбургу

Било је приче да би после 15 година Пејчиновић могао да се врати у Црвену звезду, али до договора није дошло, па се олучио да му следећа дестинација у каријери буде Кипар
ФОТО: ЕПА/Хавијер Лизон

Немања Пејчиновић се после годину дана враћа у Европу. Искусни српски дефанзивац је имао неколико понуда из Русије и Француске, али је одлучио да појача кипарски Пафос, који ове сезоне има велике амбиције.

Некадашњи дефанзивац Црвене звезде је постигао договор са челницима клуба са Кипра и сада се само чекају папири из Кине, како би се трансфер и окончао, односно како би Пејчиновић потписао уговор на две године.

Искусни дефанзивац је без клуба од фебруара, када је споразумно раскинуо уговор са Чангчун јатаијем.

Урош Радаковић ће наредних годину дана као играч Спарте провести на позајмици у руском прволигашу Оренбургу, где га је дочекао Ђорђе Деспотовић, који је претходна два викенда био и капитен тима.

 – Брзо смо постигли договор. Нисам се двоумио када је позив стигао. За мене је најбитније да у овим годинама играм. У Спарти сам добио шансу на кашичицу. Спреман сам за нове изазове и једва чекам да се прикључим новим саиграчима. Биће ми много лакше јер је ту и Ђорђе Деспотовић.

Радаковић се на овај потез одлучио јер у претходној сезони није добио праву прилику. Одиграо је само четири меча и уписао је једну асистенцију.

И на старту ове сезоне није био стандардан, па је одлука да промени средину права ствар.

Одлични дефанзивац је каријеру почео у Црвеној звездиу, али није дебитовао за први тим. Био је члан Пролетера из Новог Сада, одакле је отишао у Болоњу.

У лето 2016. године прешао је у Сигму где је одиграо маестрално две сезоне, што није прошло незапажено па је прошлог лета потписао уговор на четири године са Спартом.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BB
Radakovic je prosle sezone za Spartu odigrao 25 meceva, i bio je standardan. Ove nije u prvom planu novog trenera..
Željko Pavlović
Užas.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.