Почетна / Фудбал / Срби у свету

ОДУШЕВЉЕЊЕ СРБИНОМ - Грујић је најбољи везни играч којег клуб има у 20 последњих година

Везиста берлинског клуба задовољан после гола и наставка победоносног низа
ФОТО: ФК Херта

Марко Грујић је опет распаметио све у Берлину.

Гол којим је пресудио Ајнтрахту у победи 1:0 био је први младог српског везисте у Бундеслиги, али није био једини разлог за похвале које стижу. Поготово од тренера Пала Дардаија, некад играч берлинског клуба који је одушевљено причао:

- Грујић је најбољи везни играч којег клуб има у 20 последњих година. Надам се да ћемо успети да га задржимо и дуже, од наредног лета.

- Дардаи мало претерује, ех баш 20 година нису имали оваквог везисту – каже у телефонском разговору Марко Грујић. - Ма супер је овде, одлично сам се снашао у Херти, ево постигао и први гол. Надам се да ће бити овако успешно бити и надаље.

Спорт билд је објавио да је могуће да Грујић остане и дуже у клубу којем је позајмљен од Ливерпула до лета 2019, поготово уколико Берлинци изборе играње у неком европском купу.

- Да тако сам и рекао - потврђује Грујић за Спортски журнал. - Морам да видим шта ће бити са Ливерпулом и какав бих статус могао да имам тамо на лето. Односно уколико Херта настави да игра добро и бележи добре резултате, ја бих остао у Берлину.

Херта је тренутно шеста, на позицији која гарантује Лигу Европе, а далеко није ни четврто место за Лигу шампиона, Немачка изгледа више прија од Енглеске?

- Енглески клубови улажу више новца и имају квалитетније екипе, генерално. Али у Немачкој млађи играчи добијају већу и адекватнију прилику да играју и напредују. За сад добро иде, верујем и трудићу се да буде још боље. Херта може са готово свим ривалима да се избори, не само са Бајерном и Дортмундом који одскачу. Али ево победили смо и Ајнтрахт који овде сматрају за добру екипу.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Jovan
Gruja je pokazao i u Kardifu stabilnost u igri a evo Herta..jos bolji..Realno ima igraca u Liverpulu koje je Klop vise trpeo no to je do trenera..svud pa i tamo..Pokazao i Gruja i Jovic i Rajkovic da su ozbiljna klasa..Ristic i Jovanovic se nisu nametnuli..no ta grupa iz Zvezdine skole..je recept kako i Zvezda i uopste nasi klubovi treba da rade..Doista ne moze svaka generacija da izbavi 5..6 .igraca za top nivo..ali uz predan i sistematican rad s mladima bice.i to
Dane
I nama je smešno...
алекса
Нажалост и Груја и Лука Јовић и Рајковић и овај мали што је сада у Спарти из Прага су морали да оду пре времена јер је финансијска ситуацијау клубу била лоша. Није ни сада сјајна. Драго ми је што се дечаци лепо развијају. Можда су требали после Звезда да оду у мање клубове од Ливерпула или Бенфике. Верујем, надокнадиће пропуштено.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.