Почетна / Фудбал / Срби у свету

Максимовић после парафа шестогодишњег уговора са Мадриђанима: Вељко ме је много хвалио

Немања Максимовић задовољан преласком из Валенсије у клуб из предграђа Мадрида и нада се успешној сезони
ФОТО: ФК Хетафе

Немања Максимовић је од почетка ове недеље почео мисију у другом клубу шпанског шампионата. Дрес Валенсије заменио је опремом Хетафеа и у петак у пријатељској утакмици против трећелигаша Унион Адарвеа (4:1) одиграо првих 45 минута за тим из предграђа Мадрида.

Златни омладинац Србије са Новог Зеланда 2015. потписао је шестогодишњи уговор са осмопласираном екипом Ла лиге у прошлој сезони, уз опцију да у прве три године Слепи мишеви са Местаље имају право прече куповине.

- Адаптацију у новом клубу олакшава ми голман Филип Манојловић. Били смо заједно у репрезентацији до 20 година пре три лета, а он је овде стигао пре годину. Контакт са Хетафеом имао сам још од зимус, интензивирали смо разговоре у последња два месеца. Желео сам средину где ћу добити прилику да више играм него у Валенсији и задовољан сам одабиром новог клуба, личним условима и квалитетом тима – први су утисци Немање Максимовић после мање од седмице проведене на стадиону „Колисеум Алфонсо Перез“.

Лањски трансфер српског везисте у Валенсију из Астане снажно је одјекнуо. После Мирослава Ђукића и Предрага Мијатовића Максимовић је био први наш играч у једном од највећих шпанских клубова, међутим, јака конкуренција спречила га је да остави дубљи траг у бело-црном дресу и определила да пронађе нову дестинацију.

- Лепо је било у Валенсији, нисам ни мало играо кад се све узме у обзир. На терену сам у два такмичења био 21 пут. Прошлог лета направио сам велики корак напред у каријери преласком из казахстанске у шпанску лигу. Разговарао сам са тренером Марселином по завршетку сезоне и рекао ми је да ме неће спутати ако желим да одем где ћу имати већу минутажу. Он се осетио одговорним што ме није било на списку путника за СП у Русију. Одржао сам везу са доскорашњим клубом кроз права прече куповине. Срећан сам што сам 12 месеци био део Валенсије, у сезони у којој се вратила у Лигу шампиона и међу најбоље тимове у Примери.

Није исто Мондијал и Мондијалито

Србија је играла против Бразила на СП у Русији. Селектор Младен Крстајић уврстио је у тим Сергеја Милинковић Савића и Милоша Вељковића, двојац са Мондијалита 2015. на Новом Зеланду. Стрелца гола за трофеј Немање Максимовића није било међу 23 Орла на Мондијалу.

- Лепо је сећање на победу против Бразила, али сениорска конкуренција је нешто сасвим друго, највеће такмичење на свету. Жао ми је што смо изгубили и били елиминисани у групној фази – истакао је нови везиста Хетафеа.

Челницима Хетафеа лепе речи о успешном ученику из омладинског државног тима изговорио је Вељко Пауновић, тренер Чикаго Фајера. Препорука творца подвига са Орлићима 2015. учврстила је руководство клуба из предграђа Мадрида да доведу момка из Бање Ковиљаче.

- Вељко ме је много хвалио, у сталном смо контакту и захвалан сам му на свему. Он је играо у Хетафеу, био је кандидат и за тренера и његова реч се овде поштује. Моји нови послодавци су Валенсији платили пет милиона евра, а ово није клуб који се разбацује новцем.

Кроз контролне мечеве у наредних месец дана до старта сезоне Максимовић ће покушати да се избори за место стандардног првотимца и повратак у репрезентацију Србије током септембра у новоформираној Лиги нација.

- Сву снагу усмерио сам ка доказивању у Хетафеу. Ако будем добро играо размишљаћу и очекивати позив у репрезентацију. На новом сам почетку и учинићу све да оправдам очекивања – истакао је некадашњи ђак Омладинске школе Црвене звезде, затим члан Домжала, Астане и Валенсије

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lozana
Srecno zemljak!
lool
prerani odlazak preko.Godina bez fudbala veliki je problem u tom uzrastu

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.