Почетна / Фудбал / Срби у свету

Ћурчић газда у Бангкоку

Бивши селектор Србије остварио осам победа на десет утакмица као тренер Муантонг Јунајтеда
ФОТО: ФК Муантонг јунајтед

Радован Ћурчић је човек препорода Муантонг јунајтеда. Бивши селектор А и младе репрезентације Србије остварио је шест узастопних победа са једним од највећих тајландских клубова до пораза на свом терену прошлог викенда од Прачуапа (1:2).

После почетног пораза од лидера Бурирама (0:4) Ћурчићев тим савладао је Чаинат (2:0), Сукхотаи (4:3), Патају јунајтед (4:0), Порт (3:2), Аир Форс централ (3:1), Чианграи (3:0) и са осмог се попео на четврто место. Муантонг је у Лига купу елиминисао Удон Тханија (2:1), а у ФА купу Нонг Буа Пичуају (1:0).

- Презадовољан сам учинком од доласка у Муантонг. Побеђивали смо као гости и боље пласиране екипе. Имали смо и критичне тренутке, успешно смо их пребродили. Штета што смо подбацили у дуелу са петопласираним Прачуапом. Узрок је ритам среда-субота у последње време, а немамо велики фонд играча – каже Радован Ћурчић у телефонском разговору из Бангкока.

Муантонг јунајтед је пре шест година тренирао Славиша Јокановић, менаџер Фулама. Ћурчић је по доласку на Тајланд средином априла изјавио да ће покушати да свој нови тим са осмог доведе до трећег или другог места, сад је на коти четири.

- Циљеви клуба увек су високи, међутим, ове сезоне немамо императив да јуримо пласман у Азијску лигу шампиона. Жеља нам је да у децембру селектирамо снажан тим за следеће првенство. Овде странци праве разлику, ми имамо два Бразилца, Јапанца и Корејца, као и по једног Тајланђанина швајцарског и француског порекла. Нисмо успели да се појачамо овог лета, а прелазни рок је завршен. Терет искушења носи 12-13 играча, остали су младићи из наше школе, њима смо дали већу шансу у купу. Објективно, четири до шест клуба су квалитетнији од нас, најбоље ће проћи тимови који буду имали дужу клупу. Покушаћемо да нешто више урадимо у два купа.

Квалитет тајландске лиге пријатно је изненадио рођеног Ивањичанина и некадашњег тренера Јавора.

- Овдашњи фудбал је у успону. Велики број играча у последње време остварио је трансфере у европске клубове, најбољи се не задржавају дуго на Тајланду. Уз странце добри су и домаћи играчи. У последње две три-сезоне лига се по квалитету приближила корејској. Инфрастуктура је на високом нивоу, стадиону су пуни, недавно смо играли против Чанграија пред 25.000 гледалаца. Такмичење је медијски одлично испраћено. Фудбал је најпопуларнији спорт с лоптом у земљи са 60 милиона становника, после традиционалних борилачких вештина – закључио је Ћурчић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.