Почетна / Фудбал / Срби у свету

Рогић царује Естонијом, српски стручњак освојио и други трофеј са Левадијом

Естонске дилеме распршене су у сутон 19. мајске вечери 2018. године
ФОТО: ФК Левадија

Српски стручњак Александар Рогић приграбио је и други трофеј за три месеца и стекао ексклузивно право на кандидатуру за апсолутног фудбалског владара Естоније!

Лична збирка младог Ужичанина, после Суперкупа, од пре два дана, богатија је и за пехар намењен освајачу Купа Естоније. Опет је под Левадијом пао најљући ривал – Флора (1:0).

Перфектно, баш како и „налаже” утакмица вредна пехара. Пуне трибине, око 5.000 људи на њима, што је раритет у Естонији, на Националном стадиону, домаћину предстојећег Суперкупа Европе, фина атмосфера и победа над најљућим ривалом. Није могла да буде лепша најава пехара... – сија Рогић од среће, доказујући и у рударским пословима, у далекој Естонији, да има штофа и за највеће домете.

 А, пут до трофеја, спакованог у само једном голу одлуке, „посуо” је Дебелко, тимском „креацијом” из 67. минута.

Одлична акција, као на тренингу. Покренуо је Босанац Сврака, наставио Камерунац и решио Украјинац Дебелко. Могао је и раније да елиминише дилеме, пропустили смо четири сјајне прилике. На срећу, предухитрили смо било какву егзекуцију и решили дилеме пре краја. Био је то увод у невиђено славље...

Трофеј и за Савића

У стручном штабу Левадије је још један млади тренер, наше горе лист. Трофеј је у суботу вече подигао и Марко Савић, чијим ангажовањем је шеф Рогић, то не крије, посебно задовољан...

Радио је у академији Краснодара и омладинским школама Црвене звезде и Вождовца.

И то проткано невиђеним емоцијама, по менталитету, пословично хладних и неприступачних Естонаца.

Левадија, као један од највећих државних клубова, три године није освојила трофеј. За три месеца већ смо стигли до два и отуда, сасвим логично, велико славље после тријумфа над Флором, клубом са посебним печатом холандске школе фудбала. Читав тамошњи систем, базиран на познатим методама, опстао је и после повлачења холандских стручњака, прошле године.

Трку у шампионату води Номе Каљу, на размаку од по само једног корака, нижу се Левадија и Флора.

Естонска лига није лака, поготово утакмице најљућих ривала. Покушаћемо да перфектну годину заокружимо триплом круном, наслађим трофејом, шампионском титулом за крај. Има времена до тада... Пауза почиње 12. јуна, месец дана касније тестираћемо снагу у квалификацијама за Лигу Европе. Кратак, јунски, одмор, биће добра прилика да освежимо снаге и појачамо екипу пред јуриш на трећи трофеј – оптимиста је Александар Рогић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.