Почетна / Фудбал / Срби у свету

Пауновић: Катаи може да постигне десетак голова и да има много аситенција

Златни селектор српских омладинаца жели да у трећој сезони са Чикагом, појачан Александром Катаијем, освоји Куп САД и догура што даље у плеј-офу шампионата
ФОТО: ФК Чикаго Фајер

Српски љубитељи фудбала од 2016. загледани су у Чикаго. Вељко Пауновић је пре две године отворио нову страницу тренерске каријере, заправо премијерно, после освајања СП за играче до 20 година са репрезентацијом Србије, одлучио да и у клубу покаже стручни квалитет.

Довођењем нашег Александра Катаија (Алавес), Џона Бакера (Каролина Динамо), Рафаела Рамоса (Орландо сити), Мохамеда Адамса (Бостон), Дијега Кампоса (Гвадалахара) и Жоржа Луиса Коралеса (Тулс) Фајерси нису рекли последњу реч у прелазном року.

Отворена је могућност да се још појачамо. Видели смо прошле сезоне, посебно у плеј-офу, да без великог избора играча није могуће дуго одржати добру форму, посебно што нас подједнако интересују оба такмичења. Катаи и Рамос за сада су једини потенцијални стартери, са Коралесом смо дуплирали позицију левог бека. Остали су појачали конкуренцију.

Пауновић је ове зиме испунио велику жељу да у Америци тренира српског играча. Александар Катаи стигао је после годину и по дана проведених у Алавесу. Бивши играч Црвене звезде и Војводине због чекања на радну дозволу касније се прикључио новим клупским друговима.

Катаи је две и по недеље с нама, одиграо је контролну утакмицу против Орланда, постигао је и победоносни гол. Он је ипак, дошао у такмичарској форми јер у Шпанији није имао паузу као ми овде. Имаће још времена да се упозна са саиграчима, поготово што смо ми слободни предстојећег викенда и прву утакмицу одиграћемо 11. марта против Спортинг Канзас ситија.

Повремени репрезентативац Србије пројектован је као наследник Дејвида Акама, после Немање Николића најбољег стрелца Чикага прошле сезоне. Интернационалац из Гане отишао је у Филаделфију. Фајерсе су напустили још Португалац Жоао Меира и Бразилац Жунињо.

Катаи може да постигне више од десет голова у сезони, као и да упише велики број асистенција. Он ће на другачији начин моћи да надомести одлазак Акама.

Николић је са 24 гола лане превазишао Давида Виљу, можда највећу звезду МЛС лиге. Србин са мађарским држављанством титулу најбољег стрелца јуриће и ове сезоне.

Немањи ће бити теже да понови успех јер га сад одбрамбени играчи ривала боље познају. Он је апсолутно способан да опет буде најефикаснији, највећи број голова постигао је из игре, а радимо на томе да буде подједнако убојит и после прекида.

Комплетан текст можете да прочитате у броју Спортског журнала за 3. март. Уколико желите да се претплатите на електронско издање Журнала кликните ОВДЕ.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Hulk
Aleksandar Katai legenda Marakane. Pusti ga Veljko na kraju sezone da Zvezda igra Ligu sampiona. I Nine da se vrati na mestu plejmejkera jedan veliki zvezdas bi se uklopio u ovu Zvezdu.
@hulk
zvezda i liga sampiona? hahahaha
terza
Naravnio da može čim je igrao za zvezdu on može sve

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.