Почетна / Фудбал / Срби у свету

Никола Вукајловић, Партизанов ђак под уговором са Плзењом: Тренер Врба је направио роботе

Никола Вукајловић, идеална спона Партизана и Викторије: ђак српског првака до лета под уговором с најбољим тимом Чешке, по свему судећи, на пролеће на позајмици у Динаму из Врања!
ФОТО: Лична архива / Н.В.

Талентовани леви бек Никола Вукајловић, после јесени проведене у Будућности из Добановаца, говори о једногодишњем боравку у Плзењу, зачињеном запаженим играма за млади тим Викторије у сезони 2016/17:

У Викторију сам отишао на пробу пре годину и по и задовољио је. Потписао сам професионални уговор, фотографисао се у црвено-плавом дресу поред председника Адолфа Шадека. Одрадио сам припреме с првим тимом, одиграо пет пријатељских утакмица и кад су кренуле европске квалификације враћен сам међу јуниоре. Играо сам одлично, али позајмице у Србији су се наметнуле као логичније од оних у Чешкој – почиње причу Никола Вукајловић, рођен у Ариљу и као клинац запажен од скаута Партизана.

Какав је Плзењ?

Одличан за живот. Прелеп, миран, као Нови Сад. С људима који воле фудбал.

Викторија је израсла у гиганта?

Исплатили су се рад и улагање. Професионализам! Идентично понашање управе према сваком фудбалеру. Председник гледа тренинге, можете да му се обратите у сваком тренутку.

С финансијском инјекцијом од главног спонзора – чувене пиваре?

Да, Плзењ је широм света познат по пиву. Викторија је прошле сезоне рекламирала „пилснер”, ове „гамбринус”.

Публика је свим срцем уз клуб?

Нов стадион, са око 11 хиљада седећих места, пун је на скоро свакој утакмици. Лепа атмосфера, гледаоци долазе породично, скачу кад Викторија крене у напад. На јужној трибини су најватреније присталице, бучније од осталих, али нису као Партизанови Гробари.

Спортски центар?

Тренинг камп је удаљен 200 метара од стадиона, непосредно је уз пивару. Од пет идеалних терена, један је с вештачком травом.

Павел Врба је и ове сезоне направио чудо?

Нисам имао прилику да га упознам, тренирао ме је Пиварик, чак и хвалио у чешким новинама. За Врбино име везују се сви Викторијини успеси, подигао је клуб, имају у њега бескрајно поверење.

Ко су најбољи играчи?

Крменчик и Копиц, без премца. Тандем који прави озбиљну разлику. Вођа навале је изузетно опасан, конкретан, користи сваку прилику.

Голман Козачик?

Репрезентативац Словачке. Перфектан.

Како сте почели, нико нема мане?

Можда су им дефанзивци мало спорији, али... Свуда играју исто, на победу. Као роботи!

У ком систему?

Е, ту је Врба мајстор. Ротира! У првенству су играли с тројицом позади, у Лиги Европе с двојицом нападача. Склон је изненађењима, тактику бира у односу на ривала.

Владимир Големић, штопер Лугана, скреће пажњу на опасност из прекида?

Слажем се, разноврсни су и у том сегменту.

Верују ли у пролаз против Партизана?

У Плзењу влада еуфорија. Лепо је рекао Мирослав Ђукић: срећни су и у Партизану и у Викторији што су извукли једни друге.

Прогноза?

Пола-пола, Викторијин плус је што свих 90 минута држе тактичку дисциплину, Партизанов озбиљан квалитет у нападу – закључио је Никола Вукајловић, црно-бели изданак „класе 1996”, прослављене због Андрије Живковића, Данила Пантића, Саше Лукића, Немање Радоњића...

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Khm
Pa sto u Velickove kopacke?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.