Почетна / Фудбал / Срби у свету

Теорија уз Андерлехт, али Урош Спајић реалан: Завршавамо у Глазгову!

Андерлехт је без тријумфа у Лиги шампиона, али победа против Селтика може да га одведе у Лигу Европе. Неопходно је да буде убедљивија од 3:0, колико су Келти победили у Бриселу
ФОТО: Ројтерс

Задатак је тежак, али репрезентативац Србије Урош Спајић каже да екипу није напустила нада. Реалност, ипак, уважавају.

Дошли смо да одиграмо још једну добру утакмицу. Било би лепо када би остварили тријумф и тако прекинули серију од пет везаних пораза у Лиги шампиона. Свесни смо да ће тешко бити да постигнемо четири гола и да такмичење наставимо у Лиги Европе. Селтик је екипа која је позната по томе да одлично игра пред својим навијачима – рекао је у телефонском разговору Урош Спајић.

У првом мечу против Селтика сте два од три гола примили из прекида?

Знали смо како ће играти, али нисмо успели да их зауставимо. Није било лако вратити се у меч после почетног шока. Мислим да ће сада бити другачија утакмица. Они ће по свој прилици желети да се тријумфално опросте од Лиге шампиона пред својим навијачима. Вероватно ће од првог минута кренути са жестоким нападима, али ми смо спремни. Нећемо срљати. Чекаћемо стрпљиво своју шансу и покушати да нешто више урадимо из контранапада.

Попуњено пола осмине финала

У осмину финала пре последњег кола пласирали су се Пари сен Жермен, Бајерн,

Челзи, Барселона, Манчестер сити, Бешикташ, Тотенхем и Реал.

У борби за осмину финала још су Манчестер јунајтед, ЦСКА, Базел, Јувентус, Спортинг, Ливерпул, Севиља, Спартак, Шахтјор, Наполи, Рома, Атлетико, Порто и Лајпциг.

Бенфика, Карабаг, Олимпијакос, Марибор, Фејенорд и Монако утакмицама шестог кола завршавају европску сезону, јер ће такмичење завршити на последњем месту и не могу као трећепласирани да пређу у Лигу Европе.

Долази ли време да се више посветите првенству Белгије?

Постојала је резултатска криза на старту сезоне, али смо ми успели да је превазиђемо. У последњих месец дана показали смо да нећемо лако предати круну. Борићемо се. До краја првенства има још много да се игра, а мислим да ће и наши конкуренти кикснути на још неким мечевима. Важни је да до краја првенства не заостајемо пуно, јер је у плеј офу све могуће – рекао је Урош Спајић.

Добили смо лаку групу на Мондијалу

Урош Спајић је у прошлом квалификацијама био често позиван, а требало би да се нађе на списку путника за Мондијал наредне године.

 – Добили смо добру групу. Меч против Швајцарске ће бити одлучујући, јер уколико ту остваримо тријумф имамо велике шансе да се пласирамо у наредни круг. До почетка има још много времена и мислим да ће неке ствари бити јасније тек када се заврше првенства – рекао је Урош Спајић.

Семафор последњег, шестог кола Лиге шампиона
А група:
Манчестер јунајтед – ЦСКА
Бенфика – Базел
Табела: Манчестер јунајтед 12 бодова, Базел и ЦСКА по 9, Бенфика без бодова.
Б група:
Бајерн – ПСЖ
Селтик – Андерлехт
Табела: ПСЖ 15 бодова, Бајерн 12, Селтик 3, Андерлехт без бодова.
Ц група:
Челзи – Атлетико
Рома – Карабаг
Табела: Челзи 10 бодова, Рома 8, Атлетико 6, Карабаг 2.
Д група:
Олимпијакос – Јувентус
Барселона – Спортинг
Табела: Барселона 11 бодова, Јувентус 8, Спортинг 7, Олимпијакос 1.
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.