Почетна / Фудбал / Срби у свету

Пантић: Не радујем се празним трибинама у Хумској... Можда нећу ни да играм...

Александар Пантић, дефанзивац Динама, прижељкивао дуел са српским тимом у групној фази Лиге Европе
ФОТО: Ројтерс

Александра Пантића, дефанзивца Динама из Кијева, некадашњег играча Рада, Црвене звезде, Виљареала, Еибара, Кордобе и Алавеса, обрадовао је исход жреба за Лигу Европе. Бивши млади репрезентативац посебно је срећен што ће доћи у Београд.

– Очекивао сам Звезду или Партизан у групи. Извукли су нас са црно-белима, али можда нећу ни да играм.

У немилости сте тренера Александра Хацкевича?

– Првих шест месеци био сам стандардан, откад смо променили шефа струке све се променило. Нисам још играо ове сезоне.

Већа посета у Европи

Каква је посета на утакмицама у Кијеву?

– Лоша, поготово на првенственим мечевима. Изузетак је дерби против Шахтјора. Више је гледалаца кад играмо европске дуеле. Домаћини смо на великом Олимпијском стадиону и зато често изгледа празан.

Радујем се Ђукићу

Двомеч са Партизаном прилика је за вас да се сретнете и са бившим тренером Мирославом Ђукићем?

Сарађивали смо у Кордоби. Ђукић је одличан много добар тренер и човек, радујем се што ћемо се видети – истакао је Пантић.

Група је одлична за вас?

– Фаворити смо. Јанг бојс је ипак, одлична екипа, избацила нас је из Лиге шампиона. Разбили смо Швајцарце у Кијеву, а онда у реваншу на вештачкој трави се нисмо снашли. Сулејмани им је један од главних адута, имају још добрих играча, брзи су и снажни. Неће ни Партизану бити лако на другачијој подлози у Берну.

Како гледате на Скендербег, поготово што је направио изненађење против загревачког Динама?

– Сва три тима су у предности у односу на Албанце. Не чуди ме што су избацили Хрвате, они су мало у ауту после рањавања Мамића.

Какве су шансе Партизана?

– Црно-бели могу да се боре са свима, да конкуришу за висок пласман. Нисмо ни ми сигурни за пролаз ако не покажемо све што умемо.

Играћете у Хумској пред празним трибинама?

– Не радујем се. Атмосфера ће бити лоша, као на пријатељској утакмици. Може то да буде предност за нас, али нико не воли да игра у нефудбалским условима.

Колико ће вам бити значајна Лига Европе поред украјинске лиге?

– Битно нам је увек првенство. Победили смо Шахтјор на почетку сезоне, али играћемо још три пута с њима. Тренутно смо првопласирани. Свакако да ће нам бити важно и да уђемо у нокаут фазу европског такмичења.

Хоће ли бити промена у тиму до краја прелазног рока?

– Домагој Вида би требало да нас напусти. Не знам шта ће бити са капитеном Јермоленком. Остаје нам нападач Гармаш, он је ту већ неколико година, као и Хаџиридис, Сидорчук...

Немате много странаца?

– Пиварић нам је дошао из Загреба, вратио се Мбокани, отишао Аиту. У украјинском првенству иначе, морате да почнете и завршите меч са четири домаћа играча, што нама странцима итекако одговара – закључио је Александар Пантић.

Свака част вечитима

Јесте ли очекивали Партизан и Звезду у Лиги Европе?

– Прижељкивао јесам, очекивао нисам. Оба тима су имала незахвалне резултате после првих утакмица. Одлично су почели и онда им је било све лакше. Партизан ме посебно изненадио победом с 4:0. Нисам ипак, имао прилику да гледам црно-беле јер смо у исто време играли против Маритима.

Навијали сте за Звезду против Краснодара?

– Пуно ми је срце кад је Маракана пуна. Свака част црвено-белима, били су бољи. Не разумем немачког судију, измислио је једанаестерац, добро је да Руси нису погодили из слободног ударца у надокнади времена – рекао је бивши бек нашег најтрофејнијег клуба.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Che
Pantic je grobar. Cuveno je njegovo iskljucenje na utakmici sa CZ, da bi sutradan iz Rada presao u CZ..
Zvezdas
Pa kod partizana malog uvek su prazne tribine.
Zoe
.......a kod tebe slaba logika...maleni

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.