Почетна / Фудбал / Срби у свету

Маслаћ: Можемо да избацимо Звезду, Живковићу, мени и Фофани та утакмица много значи

Штопер Иртиша Марио Маслаћ оптимиста пред сусрете са црвено-белима

Срби су довели Иртиш до утакмице са најтрофејнијим српским клубом! Центаршут из корнера Стефана Живковића и мат главом Марија Маслаћа на гостовању Дунаву у Бугарској печатирали су пролазак казахстанске екипе у друго коло квалификација за Лигу Европе.

Бајковит је Маслаћев почетак у Иртишу после напуштања чачанског Борца, одмах је ушао у првих 11, постигао и првенац ефектним ударцем главом. Са осмехом дочекује велике дуеле са Црвеном звездом.

- Пре три сата смо допутовали у Павлодар из Бугарске, летели смо око седам часова – одговорио је Марио Маслаћ на Журналов позив из око 5.200 километара од Београда удаљеног Павлодара, јуче у 15 сати.

Решили сте победника?

- Заслужено смо отишли даље, били смо бољи у оба меча. Срећан сам због гола.

Колико можете против Црвене звезде?

- Верујем да ћемо да је елиминишемо! Живковићу, мени и Фофани та утакмица много значи.

Бићете добри саветници тренеру Димитрову?

- Знам мане и врлине Црвене звезде.

Црвено-бели су променили тим у односу на прошлу сезону?

- Све су то момци који вреде, не би случајно били у Звезди. Потребно им је време да се навикну једни на друге, није лако скоцкати тим. Надам, се да ће да дођу до жељен форме тек после дуела против нас.

Вештачка трава наша предност

На стадиону Иртиша је вештачка трава?

- Већ сам се привикао, ту сам око 20 дана.

Колика је предност Иртиша подлога?

- Дефинитивно је предност што играмо на вештачкој трави, Црвена звезда није навикла на то.

Чекају вас дуели са Ричмондом Боаћијем?

- Добар играч, види се да доноси превагу. Надам се да ћу да га спречим да заблиста.

Јесте ли се чули са неким из Црвене звезде?

- Нисам. Још се привикавам на нову средину, добро ми иде.

Колико далек пут може да буде отежавајући фактор за вашег ривала?

- Дефинитивно је то наша предност у првој утакмици. Биће уморни, кад сам долазио у Казахстан нисам могао седам дана да дођем на оптималан животни ниво. Временска разлика је четири сата.

Утисак је да чврсто верујете у пролаз?

- Знам да у Србији постоје предрасуде, али нека знају да ће Црвеној звезди бити тешко у Павлодару. Озбиљна смо екипа.

Шта су главне одлике Иртиша?

- Екипа је добро намештена, странци су се уклопили и уиграни смо.

Предност је и што вам је сезона у јеку?

- У пуној смо форми. Одговара ми фудбал овде, ето први пут играм и европске квалификације. Изјаловили су се преласци у Звезду и Партизан, дочекао сам то у Казахстану. Игра се другачији фудбал него у Србији.

На шта конкретно мислите?

- Игра се брже, са јачим пресингом, напада се противник на његовој половини. Велика је разлика и у плаћању играча, услови су одлични. Астана и Каират достигли су европски ниво, покушавамо да их пратимо. Жељни смо пласмана у треће коло квалификација за Лигу Европе, учинићемо то и да урадимо.

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

C.Z
Kazahstan je prebogata drzava. Mnogi pojma nemaju kolika je to razlika u odnosu na Srbiju. Mi ovde nemamo sta da trazimo, na nasu zalost. Za par godina oni ce redovno biti ucesnici grupnih faza. Mi smo za poslednje 4 godine doveli 59 stranaca...!!!!!!! Svaki komentar je izlisan.
MX.
Zvezda moze slobodno da se raspadne kao klub,ako ove sezone ne bude igrala u Ligi Evrope. To je sramota za klub koji je od osnivanja do raspada SFRJ igrao svake godine u Evropi. Irtis je vrlo jak i kvalitetan rival,a pristup mora da bude potpuno ozbiljan.U suprotnom, nas tim ispada ponovo i ulazi jos dublje u zonu sumraka. Dug kluba je sigurno veci od one sume koju je objavila uprava kluba. Znaci,ako se ne razmislja pobednicki,bolje da ne izlaze na teren.
papiga
2-1 i 1-1
BBRS
Ono sto se da videti po klipovima na netu Irtis,deluje kao ozbiljana ekipa mnogo uigranija i ozbiljnija od nas.Sto rece Maslac, igra se jak presing na protivnika jos na njegovoj polovini,sto kod nas nedolazi u obzir mi vrsimo presing kada nam udju u 16m.Ono sto sam video nedaje nam nikakav osnov za optimizama solidne bugare su rasturili kao Bugrasku skupstinu.
Zvezdaš
Irtiš jeste nezgodna ekipa.Jači su i od Voše i Čuke u ovom trenutku sigurno.Ali ako nismo u stanju da ih rutinski eliminišemo onda smo stvarno propali.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.