Почетна / Фудбал / Срби у свету

Вук Рашовић преузео Фајсали из Саудисје Арабије: Ривал ће му бити и неуништиви Миодраг Јешић

Вук Рашовић и званично је тренер Фајсалија. Клупу клуба из Хармаха преузео је од Хрвата Томислава Ивковића, некадашњег голмана загребачког Динама и Црвене звезде и бившег репрезентативца Југославије
ФОТО: Лична архива В. Р.

Доскорашњи тренер Напретка Вук Рашовић придружио се великој колонији страних стручњака који су на привременом раду у Саудијској Арабији. Најпознатији је Сергеј Ребров, тренер Ахлија из Џеде, а намериће се и на Португалца Мачада (Батим), Чилеанца Рамона Дијаца (Хилал)...

Лига има 14 клубова, а само три има домаћег тренера. Биће веома занимљиво играти против различитих школа фудбала – каже Рашовић.

Следеће првенство почеће 10. августа. Рашовић каже да има довољно времена да упозна екипу, али да још не планира ангажовање појачања.

Екипу чине великом већином домаћи играчи. Од странаца имамо Бразилце Росија и Лусиња, Хрвата Малоча и Румуна Аксентеа. Тек сам дошао и желим прво да упознам све играче и проценим екипу. Имамо више од месец дана рада до почетка првенства, то је довољно времена да, ако проценимо да је потребно, ангажујемо можда једног или два играча. Утакмицу може да игра шест странаца, тако да имамо простора да доведемо још неког.

Фајсли је прошлу сезону завршио на деветом месту. План за следећу сезону је скроман, али подразумева бољи пласман.

Хилал је шампион, а Ахли и Наср ће покушати да му изму титулу. Наш план је да будемо бољи него прошле сезоне. У групи тимова који су нам у конкуренцији за пласман у средини табеле је мала разлика у квалитету. Верујемо да можемо да поправимо пласман за два-три места.

Хармах је град у срцу Саудијске Арабије, усред пешчаних дина простране пустиње, удаљен ка северу 210 километара од престонице Ријада. Има 13.000 становника и стадион за 5.500 гледалаца.

Цела екипа, па и ја, живимо у оближњем Мајмаху, граду од 80.000 становника. Брзо стижемо до стадиона, па немамо никаквих проблема са организацијом тренинга – каже Вук Рашовић, нови тренер Фајсалија.

Миодраг Јешић у Етифаку
Српска тренерска школа ће следеће сезоне у првенству Саудијске Арабије имати два представника.
Вук Рашовић је тренер Фајсалија, а на клупу Етифака је сео Миодраг Јешић. Њему је клуб из Дама 21. у каријери.
Претходну сезону радио је у кувајтском Арабију. Етифак је прошло првенство завршио на једанаестом месту.
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.