Почетна / Фудбал / Срби у свету

Бранислав Ивановић подржао „Фудбал за пријатељство“

Српски фудбал на почасном месту међународног дечијег пројекта “Фудбал за пријатељство”

Међународни друштвено-одговорни пројекат “Фудбал за пријатељство” који се ове године организује пети пут, и зближава децу из чак 64 земаља, биће обележен – између осталог – и запаженим присуством актуелних великана српског фудбала!

Свим младим учесницима пројекта “Фудбал за пријатељство 2017.” добродошлицу је, у име домаћина Финалног меча ФИФА Купа конфедерација – ФК “Зенит” из Санкт Петерсбурга, пожелео капитен репрезентације Србије, Бранислав Ивановић. „

Сигуран сам да ће најмлађи учесници и њихове старије колеге из целог света понети безброј сјајних успомена са завршног форума “Фудбал за пријатељство” и Финалног меча ФИФА Купа конфедерација из прелепог Санкт Петерсбурга! Важно је да деца шире пријатељство, да се баве спортом, да су сви међусобно једнаки и толерантни –рекао је  Ивановић.

Наш признати интернационални фудбалски судија – Милорад Мажић са судијским тимом из Србије – званично је промовисан као један од водећих арбитара који ће “делити правду” на мечевима Купа конфедерација.

Финална манифестација пројекта, која ће се одржати почетком јула месеца у Санкт Петерсбургу, окупиће представнике фудбалских савеза, водећих клубова и медија, националне амбасадоре пројекта и децу - младе фудбалере и новинаре као главне учеснике највећег пројекта овог профила на свету, базираном на фудбалу и промоцији пријатељства међу различитим народима и културама. Овогодишње издање пројекта “Фудбал за пријатељство” – званично подржано од стране ФИФА и УЕФА - такође представља најлепшу могућу најаву за предстојеће ФИФА Светско првенство у фудбалу - Русија 2018!

Млади фудбалери који ће представљати сваку од 64 земаља-учесница биће по један дечак, девојчица или дете са посебним потребама – и наступаће на “Међународном турниру пријатељства” у једном од 8 мешаних међународних тимова. Истакнути учесници пројекта из претходних година ће се овога пута појавити у улози младих тренера ових екипа, као израз наставка традиције овог јединственог пројекта.

Сваки њихов корак током припрема за турнир пратиће и чланови кора “младих новинара”, вршњака фудбалера који ће свој репортерски таленат представити у оквиру делатности “Међународног медијског центра” пројекта. Србију ће, у овим цењеним улогама, представљати чланови омладинских селекција ФК “Црвена звезда” Стефан Максимовић (у улози тренера) и Лука Пољак (фудбалер), док ће Стефан Радујко представљати “седму силу” као млади новинар из наше земље.

О ПРОЈЕКТУ “ФУДБАЛ ЗА ПРИЈАТЕЉСТВО”

ФУДБАЛ ЗА ПРИЈАТЕЉСТВО јесте међународни друштвено-одговорни пројекат за децу, покренут од стране компаније Газпром 2013. године. Пројекат настоји да зближи децу различитих националности, полова, као и физичких могућности. Пријатељство, мир и једнакост су основне вредности које учесници пројекта ФУДБАЛ ЗА ПРИЈАТЕЉСТВО промовишу кроз своје активности.

Основни циљ пројекта је развој дечијег фудбала, промоција толеранције и поштовања за различите културе и националности међу децом из различитих земаља. Основих девет вредности по којима се воде сви учесници пројекта су пријатељство, једнакост, праведност, здравље, мир, оданост, победа, традиција и част.

“Међународни дан фудбала и пријатељства” се свечано обележава у преко 60 земаља света, међу којима су Србија, Русија, САД, Бразил, Индија, Кина, Немачка, Француска, Алжир, Сирија, Јапан и друге. Преко 400 хиљада људи је укључено у програм прославе.

Током претходних година, “Међународни дан фудбала и пријатељства” подржало је на стотине познатих фудбалских асова – попут легенде светског фудбала Франца Бекенбауера (Немачка), једног од најбољих голгетера свих времена Дидијеа Дрогбе (Обала Слоноваче), прослављеног одбрамбеног играча Реал Мадрида и шпанске репрезентације Мишела Салгада, бившег крилног нападача лондонског Арсенала – Андреја Аршавина, некадашњег капитена репрезентације Португала – Витора Баие и бројних других легенди овог спорта. 

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.