Почетна / Фудбал / Срби у свету

Јовановић: Кинези улажу и не хају за критике

Александар Јовановић, један од двојице наших фудбалера у Кини у 2016, преноси утиске из најмногољудније земље света
ФОТО: ФК Теда

Српску школу фудбала, прошле године, у кинеској Супер лиги представљала су само двојица фудбалера – Никола Петковић (Јанбијан) и Александар Јовановић (Тијанђин Теда).

Обојица, стандардни током читаве сезоне, Јовановић (27) приде и стрелац два гола, према најавама са лица места, напустиће клубове:

Брзо ћу знати на коју ћу страну, верујем, у наредних седам дана – потврђује вести Јовановић, познат љубитељима нашег фудбала, као првотимац кулског Хајдука и Новог Сада.

Тијанђин Теда, чији дрес је носио на 23 меча, довела је Гудеља (Ајакс), Оби Микелеа (Челзи) и Вагнера (Васко де Гама).

– Чињеница је да ће кинески фудбал тек напред, за пет до десет година направиће чудо. Већ сада сваки клуб има сјајан стадион, трибине су крцате, услови за рад изванредни. Кинези улажу и не хају за критике, одлично знају шта раде.

С поносом ће Јовановић, потенцијални репрезентативац Аустралије, рођен у Мелбурну, памтити 2016. годину.

– Уживао сам у фудбалу и водио дуеле са великим именима светског фудбала – Тешеиром, Рамирезом, Дембом Ба, Ренатом Аугустом... Велико је то искуство, волео бих после свега да останем у Кини. Фудбал и све што га прати у овој земљи ваља доживети – не крије Јовановић.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

FkpCascais
Jovanoviić je više nego zaslužio poziv australijske reprezentacije već odavno još dok je odlično igrao za Hajduk iz Kule do 2012. Nego što izgleda da u reprezentaciji kengura forsiraju ove što su hrvatskog porekla a naše gledaju da ignorišu.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.