Почетна / Фудбал / Срби у свету

Пријовић: У Солун због Србије

Александар Пријовић открио зашто је уместо кинеског клуба изабрао ПАОК
ФОТО: А. Пријовић

Александар Пријовић је после одличне године у дресу Легије био на пола пута до Кине, али се изненада предомислио и одлучио да каријеру настави у грчкој. ПАОК из Солуна је послао понуду коју није могао да одбије, а није реч о новцу.

Учи од Ивића

Пријовић каже да је ПАОК имао предност у односу на позив из Кине јер ће сарађивати са српским тренером Владимиром Ивићем.

- Ивића сам упознао тек по доласку у Солун. Брзо сам разумео да воли фудбал какав волим и ја. Инсистира на офанзивној и агресивној игри, тражи да лопта што чешће буде у казненом простору противника. Већ на првом тренингу показао ми је да има за мене посебан план рада. Сличне смо висине и одлично разуме како се понашам на терену. Верујем да ће ми Ивић помоћи да будем бољи играч – рекао је Пријовић.

У једном од децембарских бројева Журналовог Магазина, у причи под насловом „Потрага за сунцем“, момак рођен у Санкт Галену открио је да би Варшаву радо заменио за град под медитеранским сунцем. Зато позиву из Солуна није могао да одоли.

- На столу су стајала писма из Кине и Грчке, подједнако добре. Новац није пресуђивао. Кад је требало „пресећи“ друго је било важније. Разговарао сам са супругом и лако смо закључили шта ће више да нам прија. Изабрали смо Грчку – открива Пријовић.

Није, ипак, ни сунце над Солуном било најважније.

- Грчка је Србији пријатељска земља и то јој је донело пуно поена у коначном избору. Знам да ћу као Србин бити лепо прихваћен у Солуну. Лично ми је важно и што се у Србији више прати грчка него пољска лига, па ћу, надам се, више бити на радару селектора.

ПАОК је за Пријовића платио 2,2 милиона евра обештећења Легији и поставио га на прво место најскупљих фудбалера у историји клуба. Стасити нападач каже да га тај статус не оптерећује.

- Волим да играм под притиском. Лично ће ми статус најскупљег бити велики мотив да играм што боље. Желим да навијачима, а и себи, докажем да вредим новац који је Легији плаћен. Знам да ћу због тога бити „под лупом“ навијача, али то ми и одговара. Једва чекам да заиграм.

Пријовић не очекује да дебитује данас против Левадијакоса.

- Направио сам паузу дугу месец дана. Нисам спреман за 90 минута. Тренер Ивић ће проценити колико би требало да играм. За десетак дана бићу максимално спреман за такмичарску утакмицу – проценио је Александар Пријовић.

Тумачење правила

Пријовића је у Солуну затекла информација да можда неће моћи да игра за ПАОК у шеснаестини финала Лиге Европе против Шалкеа, чији дрес носи Матија Настасић.

- Клуб је од УЕФА затражио тумачење да ли могу да играм у Лиги Европе. У Грчким медијима се појавила информација да не могу, јер је Легија, за коју сам играо у Лиги шампиона, на пролеће игра исто такмичење као и ПАОК. Клуб је од УЕФА затражио тумачење, како се не би поткрала грешка – каже 26-годишњи нападач.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

SRBA
Veliki Grobar, pravi klub. Bravo majstore!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.