Почетна / Фудбал / Срби у свету

Крстајић отишао из Макабија, Ивић жеља навијача

Српском тренеру истекао уговор са Макабијем (ТА)
ФОТО: Фејсбук/ФК Макаби Тел Авив

Младен Крстајић није више тренер Макабија из Тел Авива. Српски стручњак је одрадио шестомесечни уговор, а незадовољан сарадњом са управом клуба није желео ни да почне преговоре о наставку рада.

Крстајић је Макаби преузео на седмом месту на табели. Тим из Тел Авива је завршио првенство на трећој позицији, чиме је изборен пласман у квалификације за Лигу конференције.

Растанак је, бар званично, био куртоазно срдачан.

30 утакмица водио је Крстајић Макаби, са учинком од 17 победа, осам нерешених и пет пораза

Владник клуба Мич Голдхар захвалио је српском тренеру на шестомесечном раду.

- Захвалан сам Крстајићу на напорном раду и посвећености током времена које је провео у клубу. Порек Макабија пригрлио је и Тел Авив и Израел и на томе смо му, такође, захвални. Крстајићу и његовим сарадницима желимо све најбоље у наставку тренерске каријере.

Срдачан и захвалан је у изјави за клупски сајт био и Крстајић.

- Од првог дана када сам стигао у Макаби знао сам да је ово највећи клуб у Израелу. И ја и моји сарадници смо се осећали као код куће, а посебно навијачи. Било је то сјајно искуство. Напуштам клуб високо подигнуте главе поносан што сам био тренер Макабија и заувек сам навијач овог клуба – рекао је Младен.

Иза сцене односи нису били толико срдачни, Крстајић и упраба клуба су се разилазили у плановима за завршетак сезоне и у визији за наредну сезону, па су израелски медији растанак најавили још пре месец дана. 

ИВИЋ ЖЕЉА НАВИЈАЧА

Израелски медији су громогласно најавили повратак Владимира Ивића на клупу Макабија из Тел Авива.

Макаби ТВ је на друштвеним мрежама чак објавио фотографију Ивића уз потпис „Добро дошао поново“, али је вест убрзо повучена.

У анкети на друштвеним мрежама навијачи Макабија су Ивића изгласали за тренера кога би да виде на клупи у следећој сезони.

Следећи дани показаће да ли ће управа клуба послушати навијаче и Ивићу упутити понуду да преузме екипу.

Ивић је у Макабију радио од 2018. до 2020. Освојио је две титуле шампиона, са по једним поразом у сезони, и Лига куп. У претходне две ипо године је двапут одбио понуду да се врати.

Ивић је тренутно у Солуну, где живи са породицом.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.