Почетна / Фудбал / Срби у свету

СРБИН СЕ СЕЛИ У ЛОС АНЂЕЛЕС: Дејан Јовељић у Галаксију!

Нападач младе репрезентације Србије напустио Ајнтрахт
ФОТО: ЕПА/Армандо Бабани

Дејан Јовељић, млади репрезентативац Србије, је напустио Ајнтрахт после две године и појачао редове члана МЛС Лос Анђелес Галаксија.

Млади нападач ће потписати уговор на пет година, а екипи из Франкфурта ће од овог трансфера припасти обештећење од 3,5 милиона евра.

Пре само два дана појавила се информација у француским медијима да је за Дејана Јовељића заинтересован Сент Етјен, који је био спреман да откупи његов уговор и да му понуди плату од 400 хиљада евра, али се онда појавила прича о интересовању Галаксија, који му је понудио чак 200 хиљада више него француски прволигаш.

Јовељић није дуго размишљао пре него што је донео одлуку о потписивању уговора, јер су му се свиделе амбиције, које клуб има у овој сезони.

БРОЈКЕ

30 голова постигао је у свим такмичењима Дејан Јовељић у дресу Волфзбергера прошле године

46 мечева одиграо је Дејан Јовељић прошле године у дресу Волфзбергера

5 асистенција уписао је Дејан Јовељић у дресу Волфзбергера прошле сезоне

Нападач Орлића је одмах одговорио потврдно, а оно што је навело људе из Ајнтрахта да пусте младог нападача је податак да ће поред 3,5 милиона евра имати од њега зараду од сваког наредног  трансфера, а сам Јовељић че имати ни мање ни више него 600 хиљада евра.

Према писању немачких медија У Франкфурту су због велике плате коју је имао Јовељић одлучили да га продају, па ће сада уместо њега довести неког зрелијег нападача, за кога ће моћи да издвоје новац.

Млади репрезентативац Србије је прошле сезоне имао маестралну сезону у дресу Волфзбергера.

Српски нападач је за аустријски тим који је играо у групној фази Лиге Европе постигао 20 голова у свим такмичењима, а имао је пет асистенција.

Ни то није било довољно да добије праву прилику у Ајнтрахту, па се због тога одлучио да промени средину, а понуда је било из Европе.

КОСТИЋ НА ЧЕКАЊУ

Ајнтрахт би у овом прелазном року могао да остане без српских играча. После одласка Дејана Јовељића, према писању немачких медија близу је и растанак са Филипом Костићем, који још увек чека да Херта, пошаље и званичну понуду.

Од Костића није одустала ни екипа Интера. Симоне Инзаги, је рекао да је обештећење велико и да се поставља питање да ли ће челници екипе из Берлина пристати да плате 30 милиона евра за репрезентативца Србије.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

jovisa
Nije Amerika losa liga. Tamo ako mu neko dobro vodi karijeru moze da bude ozbiljna zvezda,veliki sponzorski ugovori itd. Mislim da se on kladi na sebe.
Meraklija
To je ta cuvena zvezdina skola bato. Garantovana karijera u dalekom Istoku ili jos daljem Zapadu, a onim najboljim mozda i u Arapskim zemljama.
OGNJEN
Au covece, pa vise od 400 hiljada bi dobio u zvezdi da je ostao. Za 200 vise u Americi je sebi uskratio bilo kakvu sansu da ima neku karijeru. Previse mlad da bi digao ruke i otisao u penzionersku ligu za Evropljane.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.