Почетна / Фудбал / Срби у свету

Вељко Пауновић максималан у Чемпионшипу: Још не гледам табелу

- Нема еуфорије и опуштања, чланови смо најбројнијег такмичења и морамо да размишљамо само о следећој утакмици – опрезан је српски стручњак после старта из снова
ФОТО: ФК Рединг

Први пут у Енглеској. Први пут тренер на европском континенту. Први на табели Чемпионшипа. Први стручњак са скалпом Владимира Ивића, исто тако новајлије на клупи Вотфорда. Други пут на првом месту. Вељко Пауновић, незаборавни селектор златне репрезентације Србије до 20 година на Мондијалиту 2015. на Новом Зеланду.

Само су најлепши снови могли да предвиде тако сјајан старт нашег стручњака на клупи Рединга. Биланс од четири победе на четири утакмице с правом чини поносним бившег тренера Чикага, с којим је такође, на почетку сезоне 2017. заузимао лидерску позицију у Источној конференцији МЛС лиге.

СВИМ СРЦЕМ УЗ ОРЛОВЕ

Може ли репрезентација Србија да елиминише Норвешку у баражу и дође на корак од пласмана на ЕП?

- Играчи и селектор учиниће све да дођу до успеха. Сви смо максимално уз њих. Желим им много среће. Увек сам уз Србију. Надам се победи у Ослу и да у новембру после две деценије прославимо право учешћа на континенталном шампионату – каже Пауновић један од заслужних за развој Орлова Максимовића, Гаћиновића, Милинковића-Савића, Рајковића, Вељковића, Здјелара, Јовића...

- Наравно да сам задовољан почетком у новом клубу. Желели смо и успели да замишљено спроведемо у дело. Радимо јако добро, на утакмицама смо применили договорено и увежбамо на тренинзима. Резултати су одлични, али далеко од тога да нас је захватила еуфорија или још горе да мислимо да смо већ урадили нешто велико – скромно коментарише Вељко Пауновић у телефонском разговору за наш лист.

Да ли вам је стопостотни учинак у прва четири кола повећао амбиције, размишљате ли о Премијер лиги?

- Мислимо само на прву следећу утакмицу. Све остало није дозвољено. Не смемо да се опустимо у овако јакој конкуренцији, у лиги са 24 клуба. Само максималан фокус на наредног противника може да нас учини бољим, да нам задржи концентрацију и да останемо на успешном курсу.

ИВИЋУ СВЕ НАЈБОЉЕ

Како вам је изгледао дуел са земљаком Владимиром Ивићем?

- Поздравили смо се пре и после утакмице. Током меча свако је, наравно, био посвећен свом тиму. Све је протекло коректно. Пожелели смо много среће један другом у наставку сезоне.

Заједно са вама 12 бодова освојио је и Бристол...

- Не гледам табелу. Не осврћем се на учинак ривала. Још је рано.

Је ли вам утакмица против Вотфорда била најтежа од почетка првенства?

- Јесте. Вотфорд је изванредан тим, одлично припремљен. Имали смо пет повређених играча, феноменално смо се изборили са тешким околностима. Играли смо заиста ратнички против екипе премијерлигашког квалитета. 

(ЦЕО ТЕКСТ можете да прочитате у данашњем штампаном или ПДФ издању Журнала)

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.