Почетна / Фудбал / Широм планете

ОПЛЕО ПО УЕФА - Овермарс: Понашате се као Трамп! Ради се о новцу, а не о добробити људи!

Диркетор Aјакаса критиковао фудбалски савез и УЕФА због инсистирања на наставку сезоне
ФОТО: ЕПА/Жан-Кристоф Бот

Технички директор Ајакса Марк Овермарс упоредио је Фудбалски савез Холандије и УЕФА са Доналдом Трампом.

Некадашњи првотимац Копљаника, последњих година успешан административац, изнервиран је саопштењем „куће фудбала” да ће следити упутства УЕФА да пронађе начин да најкасније до 3. августа заврши сезону прекинуту епидемијом коронавируса.

- Ради се о новцу, а не о добробити људи. Надао сам се да ће ФС Холандије донети независну одлуку, али они се крију иза УЕФА - рекао је Овермарс за холандске медије.

ФС Холандије је после видеоконференције 55 националних савеза са УЕФА објавио саопштење у коме је истакао да ће покушати  и заврши сезону, чак и ако би то значило поновни почетак суспендоване кампање средином јуна и играње до августа.

- Могу ФС Холандије и УЕФА да упоредим са америчким председником Доналдом Трампом који је изјавио да је економија важнија о епидемије коронавируса. Опаметите се! У Холандији свакодневно умире више од 100 људи због заразе коронавирусом.

Технички директор Ајакса сматра да Ередивизија и ФС Холандије немају у економским разлозима упориште да инсистирају на наставку првенства.

Ми у Холандији нисмо толико зависни од прихода од телевизијских права као лиге у Шпанији, Енглеској, Италији и Немачкој.

- У Холандији нисмо толико зависни од ТВ преноса колико Енглези, Шпанци, Италијани и Французи. Од ТВ преноса добијамо много мање новца.

Првенство Холандије је прекинуто после 29. кола. Ајакс је на првом месту са 56 бодова, колико има и АЗ. Иако је АЗ у оба меча победио лидера, Копљаници су у предности због боље гол разлике која пресуђује у случају истог броја бодова.

- Морамо да постанемо свесни стања. Лига је мртва, живот је важнији - закључио је Марк Овермарс, технички директор Ајакса.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

fudbaleri ne treba da se petljaju u privredu
Korona ce proci, ali milioni su vec poceli da dobijaju otkaze. Otkaz znaci da nemas posla, a to znaci da nemas novca da obezbedis hranu i krov nad glavom, tako da naravno da je ekonomija bitna.
zdrav razum
Hvala Bogu da i među fudbalerima ima inteligentnih i pametnih momaka Liga petice ionako je htela da se za dve godine odcepi i igra svoju ligu šampiona,a sada preko UEFE ucenjuje druge da mora da se završi. KRAJ U SVIM LIGAMA I TAČKA ,NOVA PRVENSTVA OD AVGUSTA

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.