Почетна / Фудбал / Широм планете

Саутгејт: Можда нећу бити селектор Енглеске на СП 2022.

Енглеска се пласирала на Европско првенство 2020. године а победама против Црне Горе и Косова обезбедила је прво место у групи и место међу носиоцима
ФОТО: Бета/АП

Селектор фудбалске репрезентације Енглеске Гарет Саутгејт рекао је да можда неће бити на том послу на Светском првенству у Катару 2022. године.

- То ће у великој мери зависити како ће проћи наредно лето. Када имате лошу недељу, људи могу да се одљубе од вас и онда нема подршке да останете, а то може да утиче на екипу. Реалистичан сам по питању како могу ствари да се окрену, али увек смо планирали краткорочно, на средњи рок и другорочно у последњих осам година - рекао је Саутгејт, пренео је Скај.

Енглеска се пласирала на Европско првенство 2020. године а победама против Црне Горе и Косова обезбедила је прво место у групи и место међу носиоцима.

Саутгејт ће наредног месеца у Катару пратити светско клупско првенство на коме ће наступити Ливерпул и обићи потенцијална места на којима би енглески камп могао да борави на Мундијалу 2022. године, али је рекао да нема гаранција да ће бити на клупи за тај турнир.

- Када сам почињао посао и гледао остале Савезе, скоро да нас је било срамота да одемо да погледамо где бисмо требали да се припремамо. А Немачка је увек била тамо и већ обезбедила најбољи хотел. Мислим да бисмо требали да будемо храбрији и да кажемо није лоша срећа отићи и урадити то.

Саутгејт је рекао да сви морају да имају веру у оно што раде и да на прави начин обаве припреме.

У штабу Енглеске планирају да екипа проведе неко време у иностранству пре почетка Европског првенства у јуну. Саутгејт сматра да сви морају да прихвате велика очекивања, после пласмана у полуфинале Светског првенства и добрих квалификација за Европско првенство.

- Морамо да одемо на турнир са много самопоуздања, али знамо и да има ствари у нашој игри које морамо да поправимо. Многе велике екипе ће тако размишљати, сви имају јасне предности и ствари које би могли да истакну и искористе - навео је Саутгејт.

Његов уговор са Фудбалским савезом Енглеске истиче после Мундијала у Катару 2022. године.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.