Почетна / Фудбал / Широм планете

Макрон се залаже за једнаке плате у фудбалу

Председник Француске Емануел Макрон рекао је да се нада да ће фудбалерке добијати исту плату као и њихове колеге фудбалери
ФОТО: Бета/АП

Морамо прогресивно да идемо ка томе – рекао је Макрон за француски Инфо радио, уочи финала Светског првенства за жене, чији је Француска домаћин.

Председник Међународне фудбалске федерације (ФИФА) Ђани Инфантино рекао је у петак да ће наградни фонд за наредно Светско првенство за жене бити удвостручен, са 30 на 60 милиона долара.

Наградни фонд Светског првенства за фудбалере 2022. године у Катару је 440 милиона долара. Макрон, који навија за Марсеј, рекао је да ће после овог турнира у Француској бити још веће интересовање за женски фудбал.

Имамо ефекат Светског првенства – рекао је Макрон и додао да „ствари више никада неће бити исте” за женски фудбал у Француској.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

v1ad
Da li bi neko bio ljubazan da kaze Makronu i ostalim liberalima i levicarima kako funkcionise trziste? Posto ocigledno nemaju pojma. Kada neka fudbalerka bude prodala dresova kao recimo Nejmar, onda ona moze da bude placena kao Nejmar. Muski fudbaleri zaradjuju vise od zenskih ne zbog nekog sovinizma vec zato sto donose vise para. Uostalom, daleko vise publike gleda muske od zenskih meceva, znaci vece je interesovanje, sto znaci da ce sponzori vise paznje i para da posvete muskim fudbalskim klubovima. A cak i ako to prenebegnemo, muski fudbaleri odigraju jedno 3X vise utakmica tokom sezone i putuju vise. Mislim, vise sa tim "jednakim platama" malo oladite.
@cinjenica
Pa jel to sto je radio tamo znaci da zna bolje da savija sarmu od moje babe, ili da pece rakiju bolje od mog dede? E pa isto tako ne znaci da se razume ni najmanje i u fudbalski biznis. Trebao je tamo da ostane da radi, jer ocigledno je nula kao predsednik i zalutao tu, a o fudbalu da i ne pricamo. Mislis da on sve najbolje zna da radi zato sto zna jednu stvar? E svasta.
v1ad
Ovo sto radi nema veze sa njegovim znanjem ekonomije. Jer da ga koristi ne bi ovo radio. Ovo radi zbog populizma. Danas je na zapadu jako popularna ta ideja o "jednakim platama" muskaraca i zena. Pa se na silu izjedacavaju i gde treba i gde ne. Pritom se zaboravljaju neke cinjenice. 1. Muskarci cesce rade poslove opasne po zivot. 2. Muskarci cesce rade prekovremeno 3. Muskarci u proseku ce pre da putuju na posao van grada u kome zive ili da se odsele zbog posla u drugi grad.
Прикажи још одговора
JA
Kakva budala koja se verovatno i ne razume u fudbal. Moze i to, al kada istu platu budu primali muski manekeni, porno glumci, striperi, umetnicki klizaci, muske starlete....sto se naravno nikada nece desiti zato sto ne donose toliko novca kao zene u tom polju, isto tako ni zene u fudbalu nikada ne mogu imati istu zaradu jer donose jedan posto od profita u fudbalu.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.