Почетна / Фудбал / Широм планете

Инфантино у Бахреину обећао Палестинцима фудбалске терене

- Хајде да дамо, да буде такође врло конкретно, мало наде, мало снова - рекао је Инфантино
ФОТО: БЕТА/АП

Председник Светске фудбалске федерације (ФИФА) Ђани Инфантино обећао је данас изградњу више фудбалских терена на Западној обали и у појасу Газе, придруживши се учесницима економске конференције у Бахреину коју предводе САД.

Ту конференцију, названу "Мир за просперитет", Палестинска управа бојкотује у страху да ће наметнути политичко решење у замену за новац.

- Хајде да дамо, да буде такође врло конкретно, мало наде, мало снова - рекао је Инфантино.

Он је учествовао у панел дискусији коју је водио Томас Барак, амерички Арапин, инвеститор у некретнине и присталица америчког председника Доналда Трампа.

Рекао је да Западна обала и Газа, где живи пет милиона становника, имају мање од 25 одговарајућих фудбалских терена.

- Ми ћемо урадити наш део у ФИФА. Хајде да урадимо нешто опипљиво и конкретно што људи могу да виде и где деца могу да играју фудбал, прво се смеју и друго не раде друге ствари - рекао је он.

Инфантино је, такође, најавио да би наредно Светско првенство у Катару 2020. године могло да побољша међународно поимање арапског света.

- Показаће свету какви су Арапи, гостољубиви, отворени, одличну храну, задивљујућу историју и традицију - рекао је Инфантино, чија је супруга Либанка.

- Мислим да фудбал може да игра малу, али важну улогу -  оценио је он.

Трампов високи саветник, који је и његов зет, Џаред Кушнер представио је на скупу у Манами, главном граду Бахреина, план који позива на инвестиције у висини од 50 милиона долара и стварање милион послова за Палестинце у оквиру, како ју је назвао, "шансе века".

Он је истакао да је прихватање тог плана предуслов за бављење експлозивним политичким питањима.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.