Почетна / Фудбал / Широм планете

„Уписао“ три меча за Ирску, ФИФА му одобрила да игра за Енглеску

Фудбалер Вест Хема је крајем јануара рекао да планира да игра за Енглеску, иако је одиграо три утакмице за Ирску
ФОТО: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Међународна фудбалска федерација (ФИФА) одобрила је данас фудбалеру Деклану Рајсу да игра за Енглеску, уместо за Ирску.

Рајс је пореклом Ирац, али је рођен у Лондону, а како је рекао, "сматра да је мешовите националности".

Фудбалер Вест Хема је крајем јануара рекао да планира да игра за Енглеску, иако је одиграо три утакмице за Ирску.

То су биле пријатељске утакмице, а не такмичарске, што му и омогућава да промени репрезентацију за коју ће да наступа.

- Замена је одобрена - навела је ФИФА за агенцију Асошиејтед прес.

Енглеска ће у јуну играти на фанал фору Лиге нација.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kastig
Ništa me ne čudi. Pa i Kosovo je primljeno a da nije član UN, a što po pravilniku mora biti svaka članica FIFA. I posle kažu ima pravde i pravda nije selektivna. Cirkus.
Nije tacno da svi moraju da budu clanovi UN. Skotska, Engleska, Severna Irska, Vels, Farska ostrva, Palestina, Taivan su sve reprezentacije koje nemaju mesto u UN.
FIFA gresi sto odobrava ove promene reprezentacije, ovako se gubi ozbiljnost i osnova reprezentacija. Svejedno sto su bile prijateljske, ako su FIFA priznate po meni ne bi trebali da dozvoljavaju menjanje reprezentacije posle nijednog meca.
Nije tacno. Krkic nije mogao da igra za Srbiju jer je odigrao jednu tkmicarsku utakmicu za seniorsku reprezentaciju Spanije. Igrao je i za mlade reprezentacije Spanije, ali je razlog ta utakmica za seniore zato sto je bila takmicarska.
Sale
Bojan Krkić nije mogao da nastupi za Srbiju jer je prethodno igrao za mladu reprezentaciju Španije.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.