Почетна / Фудбал / Широм планете

Салах због слике на авиону напушта репрезентацију Египта

Салах би требало да се јави у репрезентацију у септембру, у квалификацијама за Афрички куп нација, против Нигера
ФОТО: twitter

Египатски фудбалер Мохамед Салах оптужио је челнике Фудбалског савеза Египта да игноришу његове жалбе о недозвољеној употреби његових фотографија.

Салах је дуже од месец дана у свађи са челницима Савеза, било је тензија током Светског првенства у Русији, због чега бројни медији спекулишу да би најбољи стрелац Премијер лиге из прошле сезоне могао да заврши репрезентативну каријеру.

- Нормално је да Савез настоји да реши проблеме својих фудбалера како би се они осећали пријатно. Али, оно што видим је потпуно супротно - навео је Салах на Твитеру. - Да ли је нормално да се моје поруке и поруке мог адвоката игноришу. Не знам због чега се све ово дешава? Зар немате времена да одговорите на њих? - додао је Салах.

Салахов менаџер Рами Абас рекао је да су он и његов клијент тражили гаранције у вези са „добробити” 26-годишњег фудбалера док је с репрезентацијом и уверавања да његова права неће поново бити прекршена.

- Што је доста, доста је - навео је Абас.

Фудбалски савез Египта саопштио је данас да ће разматрати Салахове затеве. Један од челника Савеза Ахмед Мегахед рекао је да је Салах контактиран 16. августа, након што је послао поруку председнику Савеза. Он је додао да сви захтеви морају бити послати као званично писмо Савезу.

Председник ФС Египта Хани Абу Реда рекао је да је Салахов менаџер послао писмо, али да је „речник био непримерен и да га је било тешко прихватити”. Он је рекао да га је Салахов менаџер позвао да поднесе оставку ако не прихвати фудбалерове захтеве.

Абу Реда је навео да је Абас послао ново писмо, касно синоћ, али без претњи и позива на оставку.

- Савез разматра Салахове захтеве који укључују и пружање безбедности док је са репрезентацијом, заштита од неадекватних захтева за фотографисањем, изјава медијима и промотивних наступа. Неки од тих захтева ће бити прихваћени, али неки неће. Ми потпуно бринемо о Салаху и његовој игри, пошто је он један од наших синова - рекао је председник Савеза. Салахов твит је масовно подељен у Египту, где се сматра херојем.

Спор је почео у априлу, када је Салахова фотографија постављена на авиону египатске репрезентације, што је обезбедио званични спонзор државног тима, египатска телекомуникациона мрежа WЕ. Салах има спонзорски уговор са ривалском компанијом Водафон.

Министар омладине и спорта Египта тада је рекао да ће сви Салахови захтеви бити испуњени, а председник Египта Абдел Фатах ел-Сиси наредио је да се сукоб брзо реши.

Салах би требало да се јави у репрезентацију у септембру, у квалификацијама за Афрички куп нација, против Нигера.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.