Почетна / Фудбал / Широм планете

Мартинез „прецртао” Наинголана за Мундијал

Мартинез, који је недавно продужио уговор до 2020. године, изјавио је да је такву одлуку пре свега из тактичких разлога
ФОТО: asroma.com

Фудбалер Роме Рађа Наинголан дефинитивно пропушта Светско првенство у Русији јер га је селектор репрезентације Белгије Роберто Мартинез изоставио са прелиминарног списка од 28 имена.

Кључни фудбалер Роме имао је одличну сезону у којој је играо и полуфинале Лиге шампиона, али су га неспортски живот и размирице са селектором коштале места у Русији.

Мартинез, који је недавно продужио уговор до 2020. године, изјавио је да је такву одлуку пре свега из тактичких разлога.

Предност испред борбеног везисте, који је често био изостављан из националног тима баш због несугласица са Шпанцем, добили су Маруан Фелаини, Аксел Вицел, Леандер Дендокер, Муса Дембеле и Јури Тилеманс.

Белгија се на Мундијалу налази у Х групи са Енглеском, Панамом и Тунисом.

Мартинес ће 4. јуна саопштити коначан списак од 23 играча.

На тренутном списку су голмани: Кун Кастелс (Волфсбург), Тибо Куртоа (Челси), Симон Мињоле (Ливерпул) и Матц Селс (Њукасл).

Одбрамбени играчи: Тоби Алдервејрелд (Тотенхем), Дедрик Бојата (Селтик), Лоран Симан (Лос Анђелес), Кристијан Кабасел (Вотфорд), Венсан Компани (Манчестер сити), Џордан Лукаку (Лацио), Томас Мење (Пари Сен Жермен), Томас Вермален (Барселона) и Јан Вертонген (Тотенхем).

Играчи средине терена: Јаник Караско (Далијен), Кевин де Брујне (Манчестер сити), Муса Дембеле (Тотенхем), Леандер Дендонкер (Андерлехт), Маруан Фелаини (Манчестер јунајтед), Еден Азар (Челси), Торган Азар (Борусија Менхенгладбах), Аднан Јанузај (Реал Сосиједад), Дрис Мертенс (Наполи), Јури Телеманс (Монако) и Алекс Вицел (Тјенцин).

Нападачи: Миши Батшуаји (Челси), Кристијан Бентеке (Кристал Палас), Насер Чедли (Вест Бромвич) и Ромелу Лукаку (Манчестер јунајтед).

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Antilegenda
Kakav teror antipušaćkog lobija uvijen u oblandu političke korektnosti. Radža je za ostale pobrojane, a naročito Felainija, Dendokera i Tilemansa izmislio fudbal. bar da je bio iskren prilikom obrazloženja nego je i tu išao linijom manjeg otpora.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.