Почетна / Фудбал / Широм планете

Де Роси: Као на сахрани… Буфон у сузама: Имамо понос и знање да се после пада подигнемо

Легендарни италијански голман Ђанлуђи Буфон неславно и у сузама опростио се од репрезентације заједно са Ђорђом Кјелинијем, Андреом Барзаљијем и Данијелеом Де Росијем после изненађујуће елиминације од Шведске у баражу за Светско првентсво у Русији
ФОТО: Ројтерс

Буфон је смогао снаге да стане испред камера одмах после меча без голова са Швеђанима у Милану и извини се комплетној Италији због првог изостанка са Мундијала после 60 година.

- Разочаран сам. Штета што се моја последња утакмица за Азуре поклопила са неуспехом за Светско првенство, не само због мене, већ због целе земље. Нисмо играли фудбал какав знамо - кроз сузе је причао Буфон за телевизију Раи након пропуштене шансе да постане први учесник у историји са шест Мундијала.

Чувар мреже Јувентуса сматра да Азури имају снаге да се издигну изнад тешког момента и поручио да има достојне наследнике Ђанлуиђија Донаруму и Матију Перина.

- Италија има будућност, ми имамо понос, знање и способност да се после пада подигнемо - навео је Буфон.

Штоперски тандем Јувентуса Ђорђо Кјелини - Андреа Барзаљи истиче да је ово крај једне ере.

- Ово је највеће разочарање за мене у каријери, Италија увек нуди сензације. Штета је што се овако завршило, болан заврштак у репрезентацији. Време је за млађе - рекао је Барзаљи, а онда се надовезао Кјелини. - Дали смо све од себе, али очигледно није било довољно. Италија неће видети Светско првенство после 60 година, јасно је да су потребне промене и да креће нова ера.

Везиста Роме Де Роси елиминацију од Шведске описао је као "мрачан тренутак за италијански фудбал".

- Нисмо заслужили да прођемо Швеђане на основу свега виђеног за 180 минута. Атмосфера у свлачионици била је као на сахрани, иако нико није умро. Чудно је што сам на овај начин завршио репрезентативну каријеру дугу више од 10 година.

Буфон, Барзаљи и Де Роси освојили су титулу првака света на Мундијалу у Немачкој 2006. године, док је Кјелини, као и поменута тројка, био део тима који је стигао до финала првенства Европе 2012. у Пољској и Украјини и поражен од Шпаније (4:0).

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.