Почетна / Фудбал / Широм планете

Шампиони света Немци рутински освојили Куп Конфедерација, нарадио се и судија Мажић (ВИДЕО)

Панцери потврдили класу и после Мондијала узели нови пехар и то са другим тимом
ФОТО: Ројтерс
Немачка – Чиле 1:0 (1:0)
Санкт Петерсбург - Стадион: Зенит арена. Гледалаца: 68.134. Судија: Милорад Мажић (Србија). Помоћници: Далибор Ђурђевић и Милован Ристић (Србија). Жути картони: Кимих, Чан, Руди (Немачка), Видал, Хара, Варгас, Браво (Чиле). Стрелац: 1:0 Ларс Штиндл у 20. минуту.
НЕМАЧКА: тер Штеген, Ридигер, Мустафи, Гинтер, Хектор, Руди, Кимих, Штиндл, Дракслер, Горецка (од 91. Зуле), Вернер (од 79 Чан). Селектор: Јоаким Лев.
ЧИЛЕ: Браво, Бесежур, Хара, Медел, Исла, Ернандез, Диаз (од 53. Валенсија), Арангуиз (од 81. Сагал), Видал, Санчез, Варгас (од 81. Пућ). Селектор: Хуан Антонио Пици.

 

У финалу Купа Конфедерација битка шампиона света Немачке и првака Јужне Америке Чилеа, a још једном се испоставило да се ради о "игри у којој учествују 22 играча, траје 90 минута и у којој увек славе Немци" - 1:0.

Стисли су од старта Јужноамериканци ривала, после пет минута прва прилика, Арангуиз је пробио до петерца, вратио лопту Видалу, он је шутирао, а  тер Штеген је био сигуран.

У 13. минуту уследио је покушај Варгаса са 18 метара, али право у тер Штегена.

Седам минута касније шут Видала из даљине, тер Штеген брани, лопта се одбија, натрчава Санчез, али уместо да пребаци голмана Панцера, који је лежао на земљи, он шутира лоше, чак ни у правцу гола.

Само који секунд касније казна. Диаз је дриблао на ивици свог казненог простора, Вернер му је узео лопту, на њега је истрчао голман Браво, а Тимо је лопту проследио до усамљеног Штиндла, који је могао да се се ушета у празну мрежу, али је ипак ћушнуо лопту у њу - 1:0.

Потом је спласнуо ритам, иако су Чилеанци имали лопту скоро увек у свом поседу. И, тако све до 36. минута када је Горецка искоса са десне стране упутио шут ка голу Чилеа, трећи Немаца на мечу, али је лопта прошла поред голмана Брава, и стативе.

До одмора су уследиле још две прилике за Немце, прво Дракслера у 40. минуту када је са 17 метара шутирао поред гола, а онда и у 45. поново после грешке Чилеанаца у одбрани, на левој страни је лопту добио Горецка, дошао до три метра од гола ривала, али му је Браво скратио угао и одбранио.

У наставку су први припретили Панцери, у 56. минуту опет је по левој страни прошао капитен Немаца Дракслер, дошао до петерца, добро шутирао, али га је у последњи час изблокирао Хара и лопту скренуо у корнер.

Десетак минута касније посао и за нашег судију Милорада Мажића. Хара је уз аут линију зауставио Вернера, али тако што га је лактом опалио у браду. Врбашанин то, упркос одличној позицији на терену, није у први мах санкционисао, па је уз помоћ видео технологије преиначио одлуку у жути картон.

У другом делу било је све мање игре, а све више посла за арбитра Мажића. грубљи прекршаји, спорне ситуације...

Тек у 74. минуту Чилеанци су први пут у наставку шутнули у гол, пробао је Варгас, а два минута касније сјајна прилика за Јужноамериканце, Санчез се на углу петерца забио у ривала, лопта је остала на идеалном месту, натрчао је Видал, али је са шест метара пребацио гол, али уз "помоћ" голмана тер Штегена.

A, онда у 84. минуту најбоља шанса за Чиле, креирале су је замене Пућ и Сагал. Лопта у простор, утрчао је Пућ и вероватно се и сам пита како је зауставио да не оде у гол аут, а онда је у паду вратио на шест метара, а пошто је на њега кренуо тер Штеген, гол је остао небрањен, али је Сагал у стилу најбољих играча америчког фудбала лансирао преко пречке.

Последња прилика за Чиле у 95. минуту, прекршај на двадесетак метара искоса са леве стране, пробао је Санчез, шутирао у голманов угао и умало га изненадио, али тер Штеген је доказао класу.

Панцери су на трећем Купу Конфедерација на коме су учествовали дошли до првог трофеја.

Треће место на Купу Конфедерација освојила је Португалија после победе над Мексиком у продужецима (2:1).

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pedja
Sramota je kad nije iskljuvio Haru iz Cilea. Udara Nemca laktom u glavu namerno, opominju ga na video snimak, a on onda da zuti karton. Morao je direktan crveni. Jos mu na to Hara aplaudira sto je momentalno zuti ili drugi crveni. Ovo Mazic uvek radi i pravi iste greske, ne usudjuje se da iskljuci igraca koji to zasluzuje da ne bi poremetio ravnotezu igraca i na taj nacin uvek favorizuje krljadzije.
Sasa delija
Kako nece biti najbolji na svetu kad kod njih u selu imaju po 3 do 4 terena i to sa vrhunskom travom sto kod nas nema ni u prvoj ligi ali novac cini cuda imas ga i pobedjujes ali ovo su osvojili sa drugom ekipom koju je selektor poveo da isproba pojedine igrace svaka im cast
Sud i ja
Izeš video-tehnologiju kad, ni posle gledanja snimka, Mažić nije dao više nego zasluženi crveni karton Čileancu ( Hara, broj 18), zbog namernog udaranja protivničkog igrača laktom u lice! Pokazao mu žuti! Znači: da bi bio isključen, treba da udari, mučki, dvaput!? Ma, čitav meč razvlačili su Južnoamerikanci sudiju k'o pevaljku, onaj pomenuti aplaudirao mu posle kartona ( a za to je Milko Đurovski isključen na Marakani pre više decenija )...Jaka stvar: video-tehnologija!? Ne volim je ni u tenisu...
Ccc...
Eh sad rutinski. Cile je bio ubjedljivo bolji do tog gola u 20. minutu. Objektivno, bila je dobar i IZJEDNACENA utakmica do samog kraja.
Nesho
E bas je bilo rutinski

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.